A konyharuhát a sütőajtóra tenni igazi hiba, mégis szokássá vált. Emlékeztetőül: a konyharuhának több funkciója is van, többek között az evőeszközök és a kezek szárítása, valamint az asztal és a felületek tisztán tartása. Ezért van szükség minden egyes használathoz egy speciális konyharuha-készletre. Ebben a cikkben megtudhatja, miért ne akasszon soha többé konyharuhát a sütő fogantyújára.
Soha többé ne kövesse el azt a hibát, hogy a sütő ajtajára akasztja a konyharuhát: az okoktól el fog ámulni
A konyharuhát a sütő ajtajára helyezni veszélyes gyakorlatnak számít, mert ez a nedves ruhadarab a hővel való érintkezés miatt elősegíti a baktériumok elszaporodását. Éppen ezért igazi hiba a konyharuhát oda akasztani.
A kendő fertőtlenítéséhez magas hőmérsékleten, gépben kell mosni. Így biztosra veheti, hogy a baktériumokat eltávolítja. A gyakorlatban azt javasoljuk, hogy használjon egy speciális, 90ºC-os hőmérsékletű mosást a konyharuhákhoz.
A szokásos mosószer mellett szódabikarbónát is adhat a dobba. Ez a por tisztítja, fehéríti és puhítja a ruhákat.
Hogyan tárolhatjuk hatékonyan a konyharuhákat?
Mint láthatja, a konyharuhát a sütő ajtajára tenni komoly hiba. Ehelyett válasszon inkább felragasztható akasztókat, amelyek lehetővé teszik, hogy a ruhákat száraz, hőtől védett környezetben akassza fel.
Helyezze a berendezést egy ablak mellé. Ha a kendők megszáradtak, elhelyezheti őket a szekrény belsejében, hogy tisztán tartsa őket.