Miután élvezzük a finom banánunkat, vagy a pépet desszertek készítéséhez használjuk fel, mindig elkövetjük azt a hibát, hogy a maradékot kidobjuk. Pedig a héj, mint a gyümölcsnek ez a bizonyos része, sok mindenre felhasználható. Tudd meg, mi ez, és hogyan hasznosíthatod újra?
Nemcsak a héj, hanem a banánnak ez a része is: így használd fel
A banán nem csak a minyonok által kedvelt gyümölcs, de édességével a gyerekek ízlelőbimbóit is kényezteti. Innentől kezdve ne feledd, hogy a banán többi részét is meg kell tartanod, mert értékes.
Javasoljuk, hogy ne dobd ki a gyümölcs végén lévő kemény részt. Fontold meg, hogy a napon szárítsd meg úgy, hogy levágod a kemény szárat. Néhány órára tedd a napsugárzásnak kitett edénybe.
Ez a szárított rost aranybánya a növények számára. Valójában trágyaként szolgál a cserepes növények számára. Próbáld ki, és meglátod, hogy zöld barátaid egészségesebbek és életerősebbek lesznek.
Ismerkedés a banánnal
A banán a trópusokról származó gyümölcs, amelyet egyöntetűen az ízéről ismernek. A banán kiváló kálium- és egyéb alapvető tápanyagforrás, különösen a sportolók számára.
A banán remekül illik desszertreceptekbe, de önmagában is fogyasztható. Létezik sárga és zöld banán, amelynek színe az érettséget jelzi. A táplálkozási szakemberek azt javasolják, hogy a banánt az érés felénél fogyasszuk. A banán minden része értékes, és érdemes kihasználni az összes lehetőséget, amit kínál.