Biztos előfordult már veled, hogy a mosott ruháid nem lettek makulátlanul tiszták, és még öblítő használata után sem illatoztak tökéletesen. Lehet, hogy a mosószer és az öblítő ellenére a frissen mosott ruhákból nem árad kellemes illat.
A legrosszabb, hogy ez a dohos szag átragadhat más ruhadarabokra is. Ez a probléma leggyakrabban a konyharuhák, gyakran használt törölközők és izzadt sportöltözetek mosásánál fordul elő. De ezt az ismétlődő gondot könnyen megszüntetheted.
Nem kell mást tenned, csak egy régi, bevált trükköt alkalmaznod!
Tegyél sütőport a mosáshoz!
Mosás előtt végezz mindent ugyanúgy, ahogy szoktál. Adagold be a mosószert és az öblítőt, de szórj egy csomag sütőport a dobba a ruhák közé. A mosás végén el leszel ragadtatva!
A SÜTŐPOR TÖKÉLETESEN ELTÜNTETI A DOHOS SZAGOKAT A RUHÁKBÓL, ÉS FRISSÍTI AZ ANYAG SZÁLAIT!
Mi a titka a sütőpornak?
Sokat hallottunk már arról, hogy a szódabikarbóna jó a mosott ruhákhoz. Ehhez képest a sütőpor hatása áldásosabb! Mindenekelőtt sokkal hatékonyabb a bonyolultabb összetétele miatt.
A sütőpor és a szódabikarbóna használata sok esetben hasonló, például mindkettővel süthetsz süteményeket.
Ez természetesen nem jelenti azt, hogy a két fehér por egyforma lenne!
Jelentős a különbség köztük, hiszen a sütőpor csak 30%-ban tartalmaz szódabikarbónát, a maradék 70% pedig más összetevőkből áll, mint például kalcium-foszfát és alumínium-nátrium-szulfát. Ezek az anyagok általában savasak, míg a szódabikarbóna egyértelműen lúgos.
Más szóval, a sütőpor savas összetevői ellensúlyozzák a szódabikarbóna lúgos hatását, ami különben elég ártalmas lehet a textilszálakra.
Szuper hatás olcsón!
A sütőporral mosott ruhák nemcsak tiszták lesznek, hanem tartósabbak is. Ezért finom anyagok kézi mosásakor érdemes egy kevés sütőport a vízhez adni.
Kézzel kötött pulóverek, laza ingek és blúzok esetén ez a tökéletes megoldás.