Bizonyos termékek nem használhatók indukciós vagy üvegkerámia főzőlapok tisztítására. Ezek érzékenyek és megsérülhetnek.
A főzőlapokat minden nap tisztítani kell, egyrészt a konyha tisztaságának és egészségének megőrzése, másrészt a főzőlapok károsodásának elkerülése érdekében. Tisztításuk nem túl bonyolult, de a megfelelő termékeket kell használni. Bizonyos termékek vagy eszközök károsíthatják az indukciós vagy üvegkerámia főzőlapokat. Ezért a legjobb, ha óvatos, és kerül bizonyos termékeket.
Tiszta víz
A tiszta víz ártalmatlan a főzőlapra, legyen az üvegkerámia vagy indukciós. A foltokra azonban ez is hatástalan lesz. A vízzel átitatott szivaccsal való törlés inkább szétteríti a zsírt, mint eltávolítja, még akkor is, ha erőteljesen dörzsöljük. A vizet mindig más termékkel együtt kell használni.
Szódabikarbóna
Bár a ház más helyiségeiben nagyon hatékony, a szódabikarbóna nem ajánlott a főzőlapok tisztításához. Még vízzel keverve is súroló hatású, és ugyanolyan káros, mint egy súrolószivacs.
Vegyi termékek
A piacon számos termék kapható indukciós és üvegkerámia főzőlapok tisztítására. Összetételük azonban tartalmazhat olyan termékeket, amelyek mind az Ön egészségére, mind magára a főzőlapra nézve mérgezőek. Ezért ajánlatos ellenőrizni a termék összetételét, vagy előnyben részesíteni a természetes termékeket.
Súrolószivacsok
A hagyományos szivacsok zöld oldalát, valamint a rozsdamentes acélból készült szivacsokat soha nem szabad a főzőlapok tisztítására használni. Még akkor is, ha a szennyeződések leragadtak, a koptató hatás megváltoztatja és megkarcolja az üvegkerámia és az indukciós főzőlapokat. Tisztításukhoz csak a szivacs vagy a kendő sárga oldalát használja.
A kaparó
Ha a kerámia főzőlapon használható kaparó, akkor az nem lehet túl erős. Megkarcolhatja vagy megrongálhatja a főzőlapot, ami károsíthatja a működését. Ügyeljen arra, hogy csak nagyon alkalmanként használja, és mindig csak egy kis termékkel az eltávolítandó foltokon.