Az ecet és a szódabikarbóna a leggyakoribb módja a sütőüveg tisztításának, de van egy sokkal egyszerűbb módszer is.
A sütő tisztítása egyike azoknak a hatalmas munkáknak, amelyek akár egész napot is igénybe vehetnek, a legnehezebb rész gyakran az üvegajtó.
A sütőajtó rengeteg mindenen megy keresztül. Gyakori nyitás és zárás, kiömlött szószok, zsíros kezek véletlen érintései, a foltok és csíkok csatatere.
Ahelyett, hogy kémiai sütőtisztítószereket vagy ételecet és szódabikarbóna kombinációját használnánk, egy lelkes olvasónk a konyhai szemét használatát ajánlotta.
Hogyan lehet narancshéjjal tisztítani a sütőt
Azt állította, hogy a sütőzsírral „könnyedén” elbánik, ha vizet és narancshéjat kombinál.
Ehhez egy hőálló edénybe vizet és narancshéjat kell tenni, majd 20 percre a sütőbe tenni.
„A hő és az összetevő hatására a sütőben lévő összes zsiradék lecsöpög, és olyan friss illata lesz” – jegyzi meg.
Megjegyezte, hogy a narancshéjakat többször is „újra lehet használni”.
Milyen hőmérsékleten kell lennie a sütőnek ennél a módszernél?
„A legalacsonyabb hőmérséklet is megteszi 20 percig, amíg fel nem melegszik”.