Az egykor őseink étrendjének alapját képező élelmiszerek mára elvesztették népszerűségüket.
Ez tényleg felesleges. Eláruljuk, miért érdemes beiktatni a csirkezúzát az étrendedbe.
Nem mindenki tudja, hogy a csirkének ez a része nemcsak finom, de nagyon tápláló is.
Kiváló fehérje-, kollagén- és sok más tápanyagforrás.
Ráadásul a csirkezúzából számos ízletes étel készíthető.
Csirkezúza – egy elfeledett és alulértékelt csemege
Régen a csirkezúza igazi ritkaságnak számított.
Nagyanyáink a belsőségeket húsleveshez adták, gulyást és sok más ételt készítettek belőle.
Mára a csirkezúza elvesztette népszerűségét. Vannak, akik kerülik a belsőségek fogyasztását.
Ne feledjük azonban, hogy a csirkezúza olcsó, ízletes és egészséges.
A sertés- és marhahússal ellentétben a belsőségek könnyen és gyorsan emészthetőek.
Fehérjében, kollagénben és más tápanyagokban is gazdagok.
A belsőségekből készült ételeket nagyon könnyű elkészíteni.
Hőkezelés után puhák és lédúsak lesznek.
A legjobb, ha biofarmokról származó belsőséget vásárolunk.
Ezek a gazdaságok nem tartják ketrecben a csirkéket, szabadon kóborolhatnak a szabadban, és nem etetik őket antibiotikumokkal vagy módosított takarmányokkal.
Hogyan kell elkészíteni a csirkezúzát?
Nézzen meg néhány érdekes javaslatot az elkészítésére.
A csirkezúzából számos finom étel készíthető.
Például húslevest vagy pörköltet készíthetünk belőle.
A csirkezúzát tejszínben is megfőzhetjük, és salátákhoz tálalhatjuk.
Csirkezúza pörkölt
Szüksége lesz hozzá:
egy kis olaj
1 csomag csirkezúzal
1 hagyma
1 evőkanál őrölt pirospaprika (édes)
2 teáskanál őrölt chilipaprika (nem kötelező)
1 teáskanál őrölt fekete bors
csipetnyi só
víz
1 evőkanál Worcestershire szósz
Hogyan kell főzni?
Adja a finomra vágott hagymát a forró olajba, és pirítsa meg.
A csirkezúzát vágja kisebb darabokra.
Amikor a hagyma aranybarnára sül, hozzáadjuk a zúzát, és körülbelül 15 percig sütjük.
Szórja meg pirospaprikával (édes és csípős), adja hozzá a Worcestershire-szószt és egy kevés vizet.
Addig párolja, amíg a zúzák megpuhulnak.
Tálalhatja burgonyával vagy más körettel. Petrezselyemmel díszítse.