Háztartás, Recept, Tippek

Olcsó, ízletes és rendkívül tápláló: nincs okunk elkerülni!

Az egykor őseink étrendjének alapját képező élelmiszerek mára elvesztették népszerűségüket.

Ez tényleg felesleges. Eláruljuk, miért érdemes beiktatni a csirkezúzát az étrendedbe.

Nem mindenki tudja, hogy a csirkének ez a része nemcsak finom, de nagyon tápláló is.

Kiváló fehérje-, kollagén- és sok más tápanyagforrás.

Ráadásul a csirkezúzából számos ízletes étel készíthető.

Csirkezúza – egy elfeledett és alulértékelt csemege

Régen a csirkezúza igazi ritkaságnak számított.

Nagyanyáink a belsőségeket húsleveshez adták, gulyást és sok más ételt készítettek belőle.

Mára a csirkezúza elvesztette népszerűségét. Vannak, akik kerülik a belsőségek fogyasztását.

Ne feledjük azonban, hogy a csirkezúza olcsó, ízletes és egészséges.

A sertés- és marhahússal ellentétben a belsőségek könnyen és gyorsan emészthetőek.

Fehérjében, kollagénben és más tápanyagokban is gazdagok.

A belsőségekből készült ételeket nagyon könnyű elkészíteni.

Hőkezelés után puhák és lédúsak lesznek.

A legjobb, ha biofarmokról származó belsőséget vásárolunk.

Ezek a gazdaságok nem tartják ketrecben a csirkéket, szabadon kóborolhatnak a szabadban, és nem etetik őket antibiotikumokkal vagy módosított takarmányokkal.

Hogyan kell elkészíteni a csirkezúzát?

Nézzen meg néhány érdekes javaslatot az elkészítésére.

A csirkezúzából számos finom étel készíthető.

Például húslevest vagy pörköltet készíthetünk belőle.

A csirkezúzát tejszínben is megfőzhetjük, és salátákhoz tálalhatjuk.

Csirkezúza pörkölt

Szüksége lesz hozzá:

egy kis olaj
1 csomag csirkezúzal
1 hagyma
1 evőkanál őrölt pirospaprika (édes)
2 teáskanál őrölt chilipaprika (nem kötelező)
1 teáskanál őrölt fekete bors
csipetnyi só
víz
1 evőkanál Worcestershire szósz

Hogyan kell főzni?

Adja a finomra vágott hagymát a forró olajba, és pirítsa meg.

A csirkezúzát vágja kisebb darabokra.

Amikor a hagyma aranybarnára sül, hozzáadjuk a zúzát, és körülbelül 15 percig sütjük.

Szórja meg pirospaprikával (édes és csípős), adja hozzá a Worcestershire-szószt és egy kevés vizet.

Addig párolja, amíg a zúzák megpuhulnak.

Tálalhatja burgonyával vagy más körettel. Petrezselyemmel díszítse.