Házi készítésű fokhagymaszirup az immunrendszer beindításához. A természetes kezelés nemcsak erős, hanem egyszerű is.
Nemcsak azt mutatjuk meg, hogyan készítheti el gyorsan és egyszerűen otthon, hanem azt is, hogy mire hat jótékonyan. Szó szerint tátott szájjal fogja nézni, hogy milyen erős ez a látszólag hétköznapi ételkiegészítő.
Sőt, mi több! A legtöbben tudjuk, hogy manapság mennyire túlhasználják az antibiotikumokat. Ez egyrészt azzal a hatással jár, hogy csökken a hatékonyságuk, mivel új baktériumtörzsek jelennek meg, amelyek egyre ellenállóbbak a hatásukra.
Még a hétköznapi fertőzések utólagos kezelése sem biztos, hogy teljesen egyszerű. Ezért sok esetben érdemes körülnézni néhány olyan természetes anyag után, amelyek szintén erős antibakteriális hatással rendelkeznek.
Az egyik ilyen természetes összetevő pedig a fokhagyma. A fokhagyma pedig kifejezetten olyan hatással van a baktériumokra, amely akár tízszer jobb, mint az általánosan használt antibiotikumok, mint például a penicillin, az ampicillin vagy a tetraciklin.
Hogyan készítsünk fokhagymaszirupot?
Fokhagymaszirupot bárki készíthet, és valóban nagyon egyszerű az előállítása. Mindössze néhány összetevőre van szüksége. Konkrétan a következőkre:
- 8 gerezd fokhagyma
- 200 ml méz
- 200 ml almaecet
Ha minden megvan, már csak össze kell zúzni a fokhagymát, amit aztán egy befőttesüvegben a mézhez és az almaecethez adjunk. Ezután keverje össze az egészet, zárja le az üveget, és tegye a keveréket a hűtőbe.
Öt napra, amely alatt időről időre keverje meg a tartalmát. És ennyi. A fokhagymaszirup most már készen van. Antibakteriális hatása mellett szuper egészséges, és számos más egészségügyi előnnyel is szolgálhat.
A szedése:
Hogyan kell helyesen fogyasztani a fokhagymaszirupot? Könnyebb, mint gondolná. Az alapötlet az, hogy reggel, ébredés után, úgymond éhgyomorra fogyassza el.
Vegyen egy pohár langyos vizet, amelyben két evőkanál szirup egyszerűen feloldódik. Ezután igya meg ezt az italt. Ennyi az egész. Ismételje meg ugyanezt az eljárást rendszeresen minden nap.
A szirupot fertőző betegség esetén, megelőző jelleggel is szedheti. Ne felejtse el azonban, hogy a szirup rendkívül erős, ezért soha ne fogyassza magában. Mindig hígítsuk fel vízzel!
Miért szedje ezt a fokhagymaszirupot
Az előnyök listája igazán bőséges. A három anyag kombinációja biztosítja, hogy erősítse az immunitását, jobban küzdjön a betegségekkel, valamint javítsa az egészségét. Sőt, még a rossz koleszterinszint és a vérnyomás is csökkenni fog.
Ez egy rendkívül egészséges gyógymód, amely nemcsak a kórokozó baktériumok szaporodását fogja elnyomni, hanem erősíti az immunrendszerét, csökkenti a vérnyomását, és csökkenti a rossz LDL-koleszterinszintet a vérében.
A fokhagyma a különböző fertőzéseket is jól megszünteti, valamint a megfázás tüneteit is. Még a rák ellen is megelőző tulajdonsággal ruházzák fel, valamint pozitív hatással van arra az esetre, ha lábgörcsökkel küszködik.
Ha hetente egyszer vagy kétszer megelőzésképpen szedi, csökkenti az influenza, a megfázás vagy a mandulagyulladás előfordulását. Az ízületi gyulladás, köszvény és egyéb ízületi fájdalmak tüneteit is hatékonyan enyhíti.
Mindemellett segíthet megtisztítani a szervezetét, és eltávolítani minden rosszat, aminek nem kellene benne lennie.