Lisztet tárolni előre zseniális ötlet – egészen addig, amíg ki nem derül, hogy a kamrában a sütés helyett rovartanyát nevelgetsz. De nyugi, van megoldás! Nézzük, mit tehetsz, ha lisztbogarakkal nézel farkasszemet, és hogyan előzheted meg a jövőbeli inváziókat. Honnan jönnek a bogarak? A lisztbogarak nem varázslattal kerülnek a lisztbe: gyakran már vásárláskor ott lapulnak a …
Tudtad, hogy a sütőd alsó fiókja nem csak a tepsi-temető?
Szinte minden konyhában ott lapul a sütő alatti rejtélyes kis fiók. Általában tepsikkel, sütőformákkal és egyéb konyhai kütyükkel van tele, de a legtöbbeknek fogalmuk sincs, hogy valójában mire való. Pedig a gyártók pontosan megmondták – csak éppen ki olvassa el a használati utasítást, ugye? A titok nyitja: a fiók igazi funkciója Ez a fiók valójában …
A kávé ára rekordokat dönt: 2025-ben nekünk is mélyebben a pénztárcánkba kell nyúlnunk
A kávéimádók nem örülhetnek, ugyanis rossz hír érkezett – a kávészemek ára az egész világon rekordot dönt, és úgy tűnik, hogy a következő évben még többet kell fizetnünk értük. A drágulás oka a rendkívüli időjárás a legfontosabb kávétermelő országokban, valamint a drágább fajták iránti növekvő kereslet. Miért emelkednek az árak? Az arabica kávé ára, ami …
A nagyi titkos hozzávalója mézeskalácshoz: így lesznek a legillatosabbak és legfinomabbak
Karácsony közeledtével az otthonokat belengi a frissen sült mézeskalács, a fahéj és a szegfűszeg varázslatos illata. A sütés azonban nem csak a süteményekről szól, hanem az együtt töltött idő öröméről is. De vajon van-e valami trükk, amivel még jobbá tehetjük a mézeskalácsokat? Egy kis csavar, ami mindent megváltoztat A klasszikus mézeskalács tészta hozzávalói közt ott …
Hogyan vészeld át a telet fokhagymával – a mélyhűtőd segítségével
A fokhagyma igazi konyhai szuperhős, de sajnos nem szeret hosszan „bulizni” a konyhapulton. Ha szeretnéd megőrizni az aromáját és az erejét tavaszig (vagy még tovább), itt az idő, hogy a fagyasztót is hadrendbe állítsd! Első szabály: csak a menők mehetnek a fagyasztóba Ne próbáld megmenteni a romlott vagy már „kiszolgált” fokhagymát, mert nemcsak magát rontja …