Van egy egyszerű módja annak, hogy az italokat hűvösen és frissen tartsa, miközben a parkban vagy a strandon pihen, mindössze 2 összetevőre van szüksége.
Amikor javában tart a nyár, sokan igyekeznek a legtöbbet kihozni a napsütésből azzal, hogy a strandra vagy a parkba mennek piknikezni. És míg néhány gyakorlott ember hűtőtáskával és tökéletesen behűtött italokkal indul útnak, nem mindenki ilyen megfontolt.
Szerencsére van egy egyszerű és nagyon olcsó módja annak, hogy hűtőszekrény vagy fagyasztó nélkül is lehűtsünk egy üveg vizet vagy üdítőt.
Mindössze 20 perc, jég és só kell ahhoz, hogy az ital tökéletesen lehűljön
„Tegyen jeget egy vödörbe, készítsen egy lyukat az üvegnek, és tegye bele az italt. Szórjon sót a jég köré, fedje be még több jéggel, szórjon rá még egy kis sót, és várjon.
Nem tart sokáig, míg lehűl az ital.
Ha nincs megfelelő vödör, akkor vehet a boltban egy nagy zacskó jeget és abban is megcsinálhatja.
Mi értelme van sót tenni a jégre?
A jéghideg vízhez adott só csökkenti a víz fagyáspontját, így a jég alacsonyabb hőmérsékleten olvad, és a víz gyorsabban hűl. Ez a folyamat gyorsabban hűti le az italt, mint a hagyományos jégfürdő, néha akár öt perc alatt.