A petrezselyemolaj kellemesen illatos és érdekes alternatíva az ételek ízesítésére. Készítéséhez magolajat (napraforgóolaj, stb) használjon, ne pedig extra szűz olívaolajat, ami az emésztés szempontjából fontos kritérium.
Petrezselyemolaj: nélkülözhetetlen szövetséges a konyhában
Szerezzen be 200 g bio petrezselymet, 150 g napraforgóolajat, 1 befőttesüveget vagy üvegpalackot a tároláshoz, és járjon el a következőképpen:
Mossa meg és szárítsa meg a petrezselymet, mielőtt késsel durvára aprítaná;
Tegye egy konyhai robotgép táljába, és adja hozzá a napraforgóolajat;
Kapcsolja be az aprítógépet, és közepes sebességen futtassa;
Melegítse az olajat. A legjobb eredmény érdekében hagyja, hogy elérje a 80°C-os hőmérsékletet. Ha azonban nincs megfelelő hőmérséklet-szabályozó megoldása, használhat hidegebb olajat is;
Készítsen elő egy jégkockákkal teli tálat, és öntse bele, hogy az olajat gyorsan lehűtse, miután leszűrte;
Ehhez használhat gézt;
Öntse a keveréket a szűrőbe, és szűrje le anélkül, hogy összenyomkodná;
Ha megvan a folyadék, öntse át egy sterilizált edénybe.
A petrezselyemolaj hasznos alapanyag a főzés során.