Mindössze négy hozzávalót kell kombinálni ahhoz, hogy a serpenyő tökéletesen tiszta legyen.
Hosszú használat után bármelyik serpenyő elveszítheti tisztaságát és csillogását – felhalmozódik rajta a zsír, a korom és más szennyeződés, ami a főzés után megmaradhat. De számos jó módszer van arra, hogy megtisztítsa a serpenyő külsejét és belsejét a koromtól, hogy újra olyan legyen, mintha új lenne.
Egy ilyen módszerhez mindössze négy összetevőre lesz szüksége: Colára, sóra, mosogatószerre és vízre.
Így használjuk
Fogni kell 200 ml Colát, és egy teáskanál sót kell közvetlenül az üvegbe tenni, majd az üveget a kupakkal lezárni, és jól összerázni, hogy a só gyorsabban feloldódjon. De sietnie kell, hogy lezárja a palackot a kupakkal, mert a só hozzáadása után a keverék emelkedni kezd.
Ezután öntse az oldatot egy edénybe, adjon hozzá még egy evőkanál sót, és keverje össze. Ezután adjon hozzá 200 ml mosogatószert, és szintén keverje össze. Ezután szintén adjon 100 ml vizet az oldathoz.
Öntse az oldatot egy üres flakonba, és használja az edények mosogatására. Különböző típusú edényeket lehet ezzel a mosogatószerrel megtisztítani a szennyeződésektől.