A tésztafőzés titkai, amelyek mindig finomak lesznek, és nem ragadnak össze.
Úgy tűnik, hogy egyszerűbb étel, mint a tészta nem is lehet. De kiderült, hogy nem mindenki tudja megfelelően megfőzni ezt a terméket.
Annak érdekében, hogy a tészta ne ragadjon össze, több titok is van
Kétszer annyi víz. Tésztafőzéskor kétszer annyi víznek kell lennie, mint a tésztának.
Növényi olaj. Ahhoz, hogy a tészta ne ragadjon össze, néhány teáskanálnyi olajat kell a forrásban lévő vízhez adni és megkeverni.
A víz hőmérséklete. Érdemes megjegyezni, hogy a tésztát csak forrásban lévő vízben lehet dobni. Ha korábban dobja, akkor inkább gusztustalan külsejű kásához fog hasonlítani. Ráadásul teljesen megváltoztatja az ízminőséget.
Gyakori keverés. A tészta főzésekor fontos, hogy gyakran keverjük meg. Rögtön, amikor a tésztát a forrásban lévő vízbe adjuk, alaposan meg kell keverni, ami lehetővé teszi, hogy a tésztában lévő keményítő gyorsabban felszabaduljon. A keményítő az, ami hozzájárul ahhoz, hogy a tészta összetapadjon és az edény falához tapadjon.
Só. A vizet még azelőtt meg kell sózni, mielőtt beleteszed a tésztát. A legjobb, ha akkor sózod, amikor a víz forrni kezd. Minden liter vízre legfeljebb 10 gramm só jöhet.
Öblítés. Amikor a tészta már megfőtt, gyorsan meg kell szabadulnia a felesleges nedvességtől, és át kell helyeznie egy szűrőbe. Ezután öblítsd le vízzel. Miért öblítsük le a tésztát vízzel? Ez nagyon egyszerű – hogy lemossuk a rajtuk maradt keményítőt. Így már nem fog összetapadni, és omlós lesz.
Hogyan kell helyesen főzni a tésztát
A tészta főzése nagyon egyszerű lehet. Ehhez tölts meg egy fazekat vízzel, tedd fel a tűzre, sózd meg, és forrald fel. Miután a víz felforrt, add hozzá a tésztát. Fedd le fedővel, de ne szorosan. Várj 3-4 percet, amíg a víz felforr.
Miután felforrt, forrald még 8-9 percig. Annak érdekében, hogy a tészta ne ragadjon össze ez alatt a 8-9 perc alatt, a tésztát legalább kétszer meg kell keverni. Ha letelt az idő, kapcsold le a tűzhelyet, és öntsd le a vizet.
Hogyan lehet megakadályozni, hogy a tészta főzés után összeragadjon? Miután a vizet leengedtük, vegyünk vajat – körülbelül 25 grammot, és dobjuk a fazékba a tésztához. Megkeverjük, és máris tányérokra szórhatjuk.
Hogyan főzzük a hosszú tésztákat, hogy ne ragadjanak össze
A spagettit 8-12 percig kell főzni. A pontos időt a csomagoláson tüntetik fel. A spagetti főzéséhez 100 gramm spagettihez egy liter vízre van szükségünk. Forraljuk fel a vizet, sózzuk meg. Tedd a spagettit a vízbe legyezőszerűen – gyorsan megázik és belesüllyed a vízbe. Főzés közben a spagettit rendszeresen meg kell keverni. Nem szükséges fedővel lefedni. Annak érdekében, hogy a tészta ne ragadjon össze, adhatsz a vízhez fél teáskanál növényi olajat.