Amikor hazaérsz a boltból, pakold el a dolgokat a hűtőbe vagy a szekrénybe. Vannak azonban olyan termékek, amiknek jobb helyük van a hűtőn kívül, és a csokoládé is közéjük tartozik.
A csokoládét ne tartsuk a hűtőben. Több okból is káros lehet.
Például a csokoládé könnyen magába szívja a hűtőben lévő más élelmiszerek szagát.
Ezáltal az édesség elveszítheti eredeti ízét vagy akár minden jó tulajdonságát.
Egy másik gond az elszíneződés, amit a hűtőben lévő nedvesség okozhat, „cukrosodás” formájában.
Hol tartsuk a csokit?
Sokan azért teszik a csokit a hűtőbe, mert félnek, hogy megolvad.
Valójában azonban a szekrényben sokkal jobb helyen van. A csokoládét 12-18 Celsius-fokon érdemes tárolni.
Ha kibontod, tedd lezárt edénybe vagy csomagold vissza. Így megvéded a nedvességtől és a külső szagoktól, amik elronthatják az ízét.
Tartsd távol a csokit a közvetlen fénytől, mert az nemcsak „cukrosodást”, hanem olvadást is okozhat.
Ezután is fogyasztható marad, de a kinézete nem lesz vonzó, és az íze is megváltozhat egy kicsit.
A vita, hogy a csokit hűtőben vagy szekrényben érdemes-e tartani, már évek óta folyik
Reméljük, hogy ezzel megoldjuk a heves viták egy részét, és együttérzünk a hűtőt kedvelőkkel. Végső soron viszont csak rajtad múlik, hogyan tárolod a csokit.
Van, aki jobban szereti hidegen, mint szobahőmérsékleten.
Csak figyelj arra, hogy ha már felbontottad, jól csomagold be.