Nyáron mindannyian megmutatjuk a lábunkat, de nem mindenki érzi magát kényelmesen. A lábunkon lévő bőrkeményedések miatt egyszerűen szégyellünk nyitott szandálban vagy flip-flop papucsban járkálni. Szerencsére vannak egyszerű módszerek arra, hogy lábunkat újra formába hozzuk! Az egyik ilyen a tiszta ecet és a hagyma jól bevált keveréke.
A bőrkeményedések elsősorban a nem megfelelő lábbeli, a fárasztó járás vagy a sportolás hatására alakulnak ki. Könnyen előfordul, de ezzel a módszerrel könnyen meg is szabadulhatunk tőle 🙂
Mindössze hagymára és tiszta ecetre van szükségünk. Miért pont a hagyma? Segít eltávolítani az elhalt hámréteget, puhítja a bőrt és harcol a baktériumok ellen. Emellett gazdag C-vitamin-, kálium-, magnézium- és folsavforrás – egyszóval minden, ami az egészséges bőr fenntartásához szükséges. A hagyma emellett kiváló antioxidáns. A hagymalé még a nagyon száraz bőrt is hidratálja, és segít megszabadulni az érdesség érzésétől.
Ha viszont tiszta ecetről van szó, az ecetsav és a vitaminok segítenek a puha bőr megőrzésében anélkül, hogy befolyásolnák a pH-értéket. Ha a hagyma és az ecet egyesül, egészséges kinézetű lábakat kapunk! Hogyan készítsük el ezt a házi szert?
Hozzávalók és elkészítés:
- Egy közepes méretű hagyma,
- 3/4 pohár tiszta ecet,
- egy üvegpalack,
- átlátszó fólia,
- egy darab vatta.
Kezdjük azzal, hogy meghámozzuk és megmossuk a hagymát, majd karikákra vágjuk. Tegyük az ecetbe, és hagyjuk ázni 4-8 órán át.
A legjobb, ha a készítményt éjszaka használjuk a lábunkon. Egyszerűen nedvesítsünk meg egy vattadarabot a folyadékban, és dörzsöljük át vele a lábunkat, különös figyelmet fordítva a bőrkeményedéssel rendelkező területekre. Miután a folyadékot bedörzsölte a lábába, tekerje a vattát fóliával, húzzon zoknit, és feküdjön le. Reggel langyos vízben mossa meg a lábát, és dörzsölje le a sarkát habkővel. Ha ezt 7 éjszakán át csináljuk, gyönyörű és sima lábakkal büszkélkedhetünk!
Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.