Nehezen tudod finomra aprítani a hagymát? Egyáltalán ne aggódj emiatt! Ismerj meg egy szokatlan, de hatékony szabadalmat Z. Anna kulináris influencertől, és soha többé nem lesznek problémáid. Mindössze két villára és egy éles késre van szükséged.
A hagyma szeletelése nem gyerekjáték
Egy jó és ügyes szakácsot nemcsak az ételek ízéről, hanem arról is meg lehet ismerni, hogyan készíti el azokat. Az egyik legalapvetőbb feladat a konyhában a szeletelés, és bár könnyűnek tűnik, nem az. Egy profi szakácsnak tucatnyi módját kell ismernie a hatékony vágásnak. Ha valaha is próbára tennéd a rátermettséged, szeletelj fel egy hagymát. Az egyenetlen kocka annak a jele lesz, hogy amatőr vagy még.
Kiderült azonban, hogy van mód arra, hogy a hagymát tökéletes kockákra vágd, méghozzá anélkül, hogy profi szakács lennél. Hogyan lehetséges ez?
Nem csak kés, hanem két villa is
A hagymavágás módját Z. Anna, mutatta be. Az influencer, aki az interneten osztja meg kulináris tippjeit, nemcsak kést, hanem… két villát is használ, hogy finom és egyenletes kockákra vágja a hagymát. Egy ilyen beállítás meglepő lehet, de érdemes megismerni, hiszen biztosan jól jön majd a konyhában, amikor ízletes ételeket készítesz. A pontos használati utasításokat lásd alább.
Z. Anna hagymaszeletelési módszere
1) lépés
Helyezd a hagymaféléket egy deszkára. Szúrj bele két villát egymás mellé, a zöldség felületére merőlegesen.
2) lépés
Egy késsel a lyukak között sorozatos ejts vágásokat.
3) lépés
Ezután a villát tartva szeleteld fel a hagymát merőlegesen a vágásokra, amelyeket egy pillanattal korábban ejtettél. Így a hagymát egyenletesen szeletelheted fel apró kockákra.