A tapadásmentes serpenyők nagyon népszerűek a konyhában, mert amellett, hogy nagyon kevés zsiradékkal való főzésre alkalmasak, segítenek abban, hogy könnyedén főzzünk. Minden bizonnyal nagyon hasznosak és könnyen kezelhetők, de mint mindig, most is helyesen kell használni őket, hogy elkerüljük a tapadásmentes bevonat sérülésének kockázatát. Íme néhány hiba, amit érdemes elkerülni, ha szeretné, hogy serpenyői hatékonyan működjenek.
Olaj hozzáadása a tapadásmentes serpenyőhöz rossz időpontban
A tapadásmentes főzőedények esetében a zsiradékot olyan felületre kell hozzáadni, amely még hideg. Egyrészt a serpenyő tapadásmentes hatását fokozza az olaj, mielőtt az étel felszívná azt. Másrészt sok tapadásmentes serpenyő, amelyet olaj vagy vaj nélkül melegítenek fel, valószínűleg potenciálisan káros füstöt bocsát ki.
A tapadásmentes serpenyő melegítése magas hőfokon
Ha meg szeretné óvni a serpenyő tapadásmentes felületét, közepes vagy alacsony hőfokon melegítse fel. Ezzel elkerülheti a tárgy károsodását és az esetleges baleseteket. Ha azonban nem biztos benne, hogy az edény sütőálló, akkor jobb, ha óvatos, és nem teszi be a tapadásmentes serpenyőt a sütőbe. Helyette használjon öntöttvas serpenyőket.
Késleltesse a tapadásmentes serpenyő cseréjét
Idővel a serpenyő tapadófelületének kopása elkerülhetetlen. Az ételek a korábbinál erősebben kezdenek rátapadni, és a felület fokozatosan lepereg róla. Ha ez történik, ne várjon tovább a serpenyő cseréjével. Amint az első jelek megjelennek, szerezzen be egy újat.
Rossz tisztítás
A tapadásmentes serpenyő tisztítása fontos része az élettartam meghosszabbításának. A megfelelő tisztításhoz használja a szivacs puha oldalát, mikroszálas kendőket és puha keféket mosogatószerrel. Másrészt kerülje a súrolóbetéteket, acélgyapot szivacsokat és minden ilyen típusú súrolószert. Az edényeket és serpenyőket is célszerű inkább kézzel mosogatni, mint a mosogatógépet használni.