Háztartás, Tippek

Tapasztalt háziasszonyok citrommal főzik a tojást: miért szükséges ez?

Ezzel az egyszerű módszerrel a tojások épek maradnak, könnyen pucolhatók lesznek, és a felületük sima és vonzó lesz.

A tapasztalt háziasszonyok már régóta alkalmazzák ezt az egyszerű, de hatékony konyhai trükköt, amely mindenkinek jól jöhet.

Első pillantásra a tojásfőzés egyszerű feladat. Azonban még a gyakorlott szakácsok is gyakran találkoznak problémákkal: a héj megreped, a fehérje kifolyik, és a színe is megváltozik.

Ez nemcsak a kész étel kinézetét rontja, hanem növeli annak kockázatát is, hogy káros baktériumok kerüljenek a vízbe. Azonban nem kell aggódni, mert ezek a problémák egy egyszerű citrom segítségével megoldhatók.

Hogyan főzd a tojást citrommal?

1) Alaposan mosd meg a tojásokat, hogy eltávolítsd a szennyeződéseket a héjukról.
2) Tedd őket egy edénybe, önts rájuk hideg vizet, és helyezd a tűzhelyre.
3) Forrás előtt adj a vízhez egy citromkarikát, vagy facsarj bele egy fél citrom levét.

Ez segít megelőzni a héj megrepedését. Ha már van rajta repedés, a citromlé fertőtleníti a vizet és kifehéríti a fehérjét.

Ezzel az egyszerű módszerrel a tojások épek maradnak, könnyen pucolhatók lesznek, és a felületük sima és vonzó lesz.