Aludjon el egy gerezd fokhagymával a párnája alatt: az előnyök rendkívüliek lesznek az egész szervezetére nézve.
Nagyon furcsának és abszurdnak tűnhet, de ez a módszer többszörös és váratlan előnyökkel jár. Ha fokhagymagerezdeket helyezünk a párnánk alá, az éjszaka folyamán csodálatos hatásokat érhetünk el a szervezetünkben. Mind lenyelve, mind belélegezve jótékony tulajdonságokkal rendelkezik.
Sokan vonakodnak attól, hogy erős szaga miatt fokhagymát használjanak az ételeikben. Attól tartanak, hogy rossz leheletük lesz, és úgy tűnnek, mint azok, akik kevés figyelmet fordítanak a személyes higiéniára. Valójában számos módja van annak, hogy a fokhagyma szaga eltűnjön, és az előnye olyannyira rendkívüli ahhoz, hogy megvonja magától ezt az ételt. Ha tényleg nem akarja lenyelni, tartsa a közelben éjszakára, pontosabban a párnája alatt. A hatása azonnal érezhető lesz; lássuk csak.
Mi történik, ha fokhagymával a párnája alatt alszik?
Ha egy gerezd fokhagymát tesz a párnája alá, mindenekelőtt nagyon pozitív hatással lesz az alvás minőségére : sokkal kipihentebben fog felébredni. Csodálkozni fog, hogy ez hogyan lehetséges, de a ne aggódjon, létezik rá tudományos válasz: a fokhagyma ként bocsát ki a levegőbe. A kén belélegezve a relaxáció és az ellazulás erős érzését kelti. Az alvása sokkal mélyebb lesz a szokásosnál.
Egy másik előnye közvetlenül érinti az egészségünket: a fokhagyma véd a megfázás és az influenza ellen. Ez az erő antihisztamin tulajdonságainak köszönhető, amelyek lehetővé teszik az orr és a légutak tehermentesítését.
Ha fokhagymával alszunk a párna alatt, az a fizikai teljesítményünket is javítja. A szervezetet stimulálja, a pihenés olyan mély, hogy ébredéskor sokkal energikusabbak leszünk tőle.
Ha köhögünk, a fokhagyma csodafegyver: javítja hörgőink egészségét . A felszabaduló aroma megnyugtatja a köhögést.
A fokhagyma nagymértékben javítja a vérkeringést is, és megakadályozza a vérrögök kialakulását, de ebben az esetben a legjobb, ha minél gyakrabban fogyasztjuk. Amellett, hogy a fokhagyma antihisztamin tulajdonságokkal rendelkezik, természetes antibiotikumként is elismert. A fokhagyma fogyasztása immunrendszerünk erősítését is jelenti.
A májra pozitívan hathat: a fokhagyma fogyasztása számos méreganyagot eltávolít a májból.
Az utolsó, de nem elhanyagolható előnye az öregedés késleltetése. A fokhagyma lehetővé teszi a ráncok megjelenésének kitolását : erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik. Egyes iskolák szerint minden negatív energiát is távol tart tőlünk.