Az utóbbi időben sok szó esett a vajról, mert a termék ára magas. Mi is napi szinten használunk vajat. Néha azonban problémába ütközünk a konyhában. Z. Anna élelmiszer-blogger találmánya hasznosnak bizonyulhat ennek a problémának a megoldásában.
Vaj titkok nélkül
Nehéz elképzelni a főzést és a napi étrendet vaj nélkül. Ezt az egyre drágább terméket kenegetésre és kenyérsütésre használjuk. Vajat adunk süteményekhez és különböző ételekhez. Ha mértékkel fogyasztjuk, ez a termék számos vitaminnal lát el minket.
A vaj vitaminokban gazdag: A, D, E és K vitaminokban.
Azonban mindenki tudja, hogy a vaj a konyhában néha problémákat okoz.
Hogyan lehet a vajat lágyítani?
Kőkemény vajjal valószínűleg mindannyian találkoztunk már. Ez elég nagy probléma a konyhában. Különösen akkor, ha gyorsan meg akarjuk vajazni a kenyeret. Amikor azonban kiveszed a vajat a hűtőből, nem tudod megtenni. Igaz, hogy vannak, akik egy vizes edényben tartják a vajat, de ez nem mindenkinek felel meg.
Itt jön a segítségünkre Z. Anna ételblogger. Hogyan lehet gyorsan megpuhítani a vajat.
Ez minden konyhában jól fog jönni. Készítsünk elő egy befőttesüveget, forró vizet, egy tányért és persze vajat.
Z. Anna receptje a vaj megpuhítására
1) lépés
Önts forró vizet az üvegbe, és tedd félre egy időre.
2) lépés
Ezután öntsd ki a vizet, és tedd a vajat egy tányérra. Fedd le a forró befőttesüveggel.
3) lépés
Egy kis idő után a vaj tökéletes lesz a kenéshez.