Egészség, Tippek

Tegyen szilvát vízbe, főzze meg és igya meg télen minden nap: ez fog történni a szervezetével!

Szilvaital: ez egy nagyszerű ital, ami nemcsak finom, de egy nehéz étkezés után az emésztést is javítja! A szilva a legismertebb népi gyógymód bélproblémákra.

Nemcsak télen és hideg időben, hanem a székrekedés és béltisztítás természetes gyógymódjaként is remek forró ital, és még sok másra is!

Miért jó az aszalt szilva a szervezetünknek?

Eltávolítja a salakanyagokat a szervezetből;
Javítja a bélmozgást;
támogatja a megfelelő emésztési funkciókat;
javítja az anyagcserét;
Erősíti az immunitást;
erősíti a csontokat és a porcokat;
csökkenti a rossz koleszterinszintet;
támogatja az egészséges fogyást;
a szilvában lévő színezőanyag ötször hatásosabb, mint a béta-karotin, ötvenszer hatékonyabb, mint az E-vitamin, és tízszer hatásosabb, mint a citromban lévő C-vitamin;
megújítja a májsejteket;
a szilva jót tesz a vese egészségének;
harcol a rossz baktériumok ellen;
javítja a memóriát;
lassítja az öregedési folyamatot;
küzd a gyulladások ellen;
a szilva segít megelőzni a cukorbetegséget.

Szüksége lesz hozzá:

15 szilva;
500 ml víz;
reszelt citromhéj;
fahéj (nem kötelező);
Méz;
cukor (ízlés szerint).

Mit tegyünk?

A szilvát maggal vagy mag nélkül is használhatjuk. Először is mossuk meg jól.

Tegyük egy szűrőbe, és öblítsük le meleg víz alatt. Öntsük a vizet egy lábasba, tegyük bele a szilvát, és hagyjuk állni néhány órán át, hogy felszívja a vizet és a szilva megduzzadjon.

Ezután 15 percig hagyjuk főni, amíg teljesen megpuhul.

Ha szeretné, reszelt citromhéjat és fahéjat is adhat hozzá. Öntse az italt a szilvával együtt poharakba, ízesítse mézzel, és élvezze.

A szilvafogyasztás egyéb előnyei

Megelőző hatással van különböző problémákra, például az aranyérre. Étkezés előtt 1 órával fogyasszunk szilvát, hogy méregtelenítsük a szervezetet.

Elsősorban az emésztőrendszer egészségére gyakorolt jótékony hatásáról ismert, azaz hatékonyan enyhíti a székrekedést és a rendszeres bélmozgást. Megvédi az agyat a szabad gyökök káros hatásaitól.

A tudósok szerint jót tesz a szív- és érrendszeri egészségnek. Gazdag káliumban, ami segít fenntartani a normális vérnyomást, és így csökkenti a szívbetegségek kockázatát.

A szilva nagyon keresett élelmiszer, mivel rengeteg antioxidánst, például béta-karotint tartalmaz. Rosttartalma fontos szerepet játszik a koleszterinszint csökkentésében.

Az aszalt szilva nem túl kalóriadús, és nem okoz hirtelen vércukorszint-emelkedést, ezért használják a fogyókúrás étrendekben. Érdekes, hogy a bennük található rost megakadályozza a cukor túlzott felszívódását a véráramba.

Kimutatták, hogy elősegíti a teltségérzetet, ami azért jó, mert a diétás étkezés után jóllakottá teszi az embert, így nem fog hízni. A csontok egészségének is jót tesz, fogyasztása csökkenti a csontritkulás kockázatát.

A szilva megelőzi a csontritkulást a menopauza utáni nőknél.

Fogyasztása csökkenti a sugárzás csonttömegre gyakorolt negatív hatásait, ezért az ilyen terápián átesetteknek mindenképpen be kell iktatniuk az étrendjükbe. Serkenti a vizeletkiválasztást, és hasznos a reuma, az érelmeszesedés és a vérszegénység kezelésében.

A szépségápolásban is kiváló szövetségesnek bizonyul. A szilva lassítja az olyan folyamatokat, mint a hajhullás és a bőr idő előtti öregedése. A szilváról elmondható, hogy az egészséges öregedés kivételes tápláléka.

Most már ismeri a legfontosabb információkat a szilváról.