Természetes jogorvoslatok: Hogyan távolítsuk el a konyhai edénytartórácsokról a szennyeződéseket
Az első jogorvoslat a szódabikarbóna. Valójában fehérítő, fertőtlenítő és súroló tulajdonságainak köszönhetően, sikerül minden felületet hatékonyan és finoman megtisztítani. Egy tálba öntsünk néhány evőkanál szódabikarbónát és annyi vizet, hogy sűrű pasztát kapjunk. A kapott pasztát vigye fel a rácsra, és súrolja le egy régi fogkefével. Hagyja hatni néhány percig, majd öblítse le.
Egy másik hasznos összetevő a rácsok szennyeződéseinek eltávolításához a mosó szappan. Vegyen egy kis darab szappant, dörzsölje a szivacsra, dörzsölje át a rácsot és öblítse le. Egyszerű, gyors, de mindenekelőtt hatékony. Ezt az összetevőt használhatja a főzőlap tisztítására is.
A fehér ecet egy másik erős természetes tisztítószer, amely hatékonyan eltávolítja a lerakódásokat. Töltsön meg egy edényt fehér ecettel, és helyezze bele a rácsot. Hagyja ázni néhány órán át vagy egy éjszakán át. Ezután súrolja le egy kefével, hogy eltávolítsa a szennyeződéseket és a lerakódásokat. Végül alaposan öblítse le meleg vízzel.