Napjainkban a helyes táplálkozás témája új szintre lépett, és jogosan, hiszen az ételek segítenek abban, hogy egészségesek legyünk. Ez azt mutatja, hogy bíznunk kell abban, hogy az étel, amit megeszünk, megbízható forrásból származik.
Beszéljünk a tojásról. Nem titok, hogy a tojás egészséges élelmiszer.
Azonban meg kell érteni, hogy az keltetőkből származó tojások nagyon különböznek az egészséges, szabad tartásból származó tojásoktól.
Természetesen a különböző gazdáktól kapható tojások sokkal egészségesebbek és jobbak, mint a szupermarketben kaphatók.
Három tojás különböző termelőtől
Az első csomagot az egyik farmról, a másodikat pedig a piacról vásárolták, de az eladók elmondták, hogy a természetes környezetben élő tyúkok csak egészséges, természetes táplálékot esznek. A harmadik csomag tojás egy szupermarketből érkezett.
Egy farmról
Vegyünk egyet az első csomagban lévő tojások közül. Felütöttük egy serpenyőbe, és a sárgája gazdag, narancssárga színű volt.
A piacról
Emlékezzünk, hogy az eladók biztosítottak bennünket: „Ennek a tojásfajtának a tyúkjai természetes élőhelyükön élnek, és természetes táplálékot fogyasztanak. Törjük fel a második tálcáról a tojást ugyanabba a serpenyőbe.
A szupermarketből
Végül fogjuk a szupermarketben vásárolt tojást, és csináljuk ugyanazt, mint a többivel.
Három tojás egy serpenyőben
Meg kell nézni a tojássárgák színét. Nyilvánvaló, hogy a gazdától vásárolt tojás nagyon különbözik a másik kettőtől.
Az elsőnek intenzív narancsszínű a sárgája, míg a másik kettőnek nagyon világos árnyalatú sárga.
Válasszon helyesen!
A narancssárga színű tojássárgája azt jelenti, hogy a csirkét jól táplálták természetes táplálékkal. Ez azt jelenti, hogy a tojás omega-3 savakat, D-, A- és E-vitamint, valamint béta-karotint tartalmaz.
Sajnos ugyanezt nem mondhatjuk el a piacon vagy a szupermarketben vásárolt tojásokról.