Még ha őrültségnek is hangzik, ez a gyakorlat segít megőrizni a különböző élelmiszereket.
Tudta, hogy rengeteg pénzt spórolhat még akkor is, ha a hűtőszekrénye a nap 24 órájában üzemel?
Bár őrültségnek hangzik, de a só elhelyezése a hűtőszekrényben okos és praktikus módja annak, hogy időt és pénzt takarítson meg.
Érdemes kipróbálni, és meglepődni a mögötte rejlő előnyökön.
Turbózza fel a hűtőszekrényét: az ételek így sokkal tovább eltarthatóak lesznek
Ki ne szeretne egy kis pénzt megtakarítani, igaz? Ehhez pedig egyszerű, ugyanakkor meglepő eredményeket hozó lépésekre van szükség.
A hűtőszekrény elsősorban az élelmiszerek tartósításáért felelős, de egy részük még hűtve is gyorsan megromlik.
Viszont elég egy kis só, hogy meghosszabbítsuk a különböző termékek tartósítását.
Mindössze annyit kell tennie, hogy két kanál sót tesz egy fedő nélküli edénybe, majd a hűtő felső polcára teszi.
És bár értelmetlennek tűnhet, a sónak sikerül elnyelnie a készülék belsejében lévő nedvességet, csökkentve az élelmiszerek minőségromlásának gyakoriságát, valamint eltávolítja a rossz szagokat a készülékből.
Egy másik, szintén nagyon egyszerű módszert is bemutatunk az élelmiszerek tartósításának fokozására
A másik trükk az, hogy egy kanál szódabikarbónát ugyanennyi vízzel összekeverve pasztát készítünk.
Végül hajtsunk össze egy papírtörlőt 4 részbe, tegyük rá a pasztát, és tegyük be a hűtőbe. A sóhoz hasonlóan ennek a módszernek is ugyanazok az előnyei, de még tovább tart.