Háztartás, Tippek

Van egy egyszerű 30 másodperces módja annak, hogy kiderüljön, valóban friss-e a hús

Mindenféle technikát bevethetnek, hogy eladják a nem friss húst: festhetik, szójaszószba márthatják, mindenféle dolgokat adnak hozzá. Ennek eredményeként a vásárló nem mindig tudja megkülönböztetni a friss húst a „feljavított” hústól.

A legtöbb vásárló a hús színének megnézése alapján próbálja megállapítani, hogy friss-e a hús. Ebből azonban nem könnyű megítélni. Van egy sokkal egyszerűbb módja annak, hogy kiderüljön, valóban friss-e a hús.

A 30 másodperces húsvizsgálati módszer

Vágjon egy 1-2 cm-es kis darabot a húsból.

Szúrja át egy fogpiszkálóval, és helyezze egy alufóliára.

Tegyen egy meggyújtott gyufát a húsra.

Ha a grillezett hús illata terjeng, az azt jelenti, hogy a hús friss és mentes minden szennyeződéstől. Ha bármilyen kémiai keveréket tartalmaz, akkor fekete folyadék szabadul fel, és a tetején habosodni kezd.

Ez a módszer bármilyen húsfajta ellenőrzésére alkalmas: marha-, bárány-, sertéshús.