A tölcsér rendkívül hasznos eszköz a konyhában. Kevesen tudják azonban, hogy nem csak folyadékok kiöntésére használható. Sütemények sütéséhez és egyéb ételek elkészítéséhez is tökéletes.
A tojást gyakorlatilag minden nap használjuk a konyhában, és nem csak rántottához és főzelékekhez. A tojásfehérjére és a tojássárgájára külön-külön is szükségünk van a legtöbb péksüteményhez és például a házi sütésű pástétomhoz is. És ez az, ahol gyakran felmerül a probléma.
A tölcsér és a tojás trükk sokkal könnyebbé teszi a munkát! Ezt Z. Anna mutatta meg nekünk.
A tojásfehérjét nem tudod felverni? Itt a legnagyobb hiba
A süteményekhez és más ételekhez használt tojásfehérjehab sosem fog felhabosodni, ha rosszul választod el a tojásfehérjét a sárgájától. Ha a tojásfehérjébe egy csipetnyi sárgája is kerül, akkor még egy kis só hozzáadása, ami felgyorsítja a habképződést, vagy a legnagyobb sebességgel való verés sem segít.
A sárgájában lévő zsír ugyanis megakadályozza, hogy a finom tojásfehérje könnyű habbá váljon. Ha tehát gyorsan és főleg hatékonyan akarod elválasztani a tojásfehérjét a sárgájától, készíts elő egy poharat és egy kis tölcsért. Ez a trükk sokkal élvezetesebbé teszi a főzést és a sütést.
Hogyan válaszd el gyorsan és hatékonyan a tojásfehérjét a sárgájától?
1) lépés
Állítsd a poharat a konyhapultra, és helyezz bele egy tölcsért.
2) lépés
Üss egy tojást a tölcsérbe.
3) lépés
Várd meg, amíg a tojásfehérje lefolyik a pohár aljára. A sárgája más sűrűségű, és a tölcsérben marad.
4) lépés
Készítse el a tojásfehérje habját. Minden bizonnyal gyorsan felverődik.