A hagymahéjak újrahasznosítása más háztartási hulladékokhoz hasonlóan több szempontból is érdekes. Tudja meg, hogyan profitálhat ebből a praktikából.
Ezért érdemes újrahasznosítani a hagymahéjakat
Mostantól kétszer is gondolja meg, mielőtt bizonyos típusú hulladékokat a kukába dob. A hagymahéjak esetében ugyanis feldolgozva számos termékbe új életet lehelhet.
Nemcsak pénzt takaríthat meg a hulladék elkerülése révén, de az újrahasznosításnak köszönhetően a bolygónak is jót tesz.
A hagymahéj tele van alapvető tápanyagokkal, például rostokkal, flavonoidokkal, A-, C- és E-vitaminnal, valamint antioxidánsokkal.
3 jó módja a hagymahéj újrahasznosításának
Először is fontos kiemelni, hogy a legjobb hagymahéj az organikusan termesztett. Így nem kockáztatja, hogy rovarirtószerekben gazdag és vegyszeres műtrágyával kezelt termékeket fogyasszon.
A hagymahéjak újrahasznosításának első ötlete, hogy fűszereket készítsünk belőlük. Felhasználhatja őket ételei ízesítésére.
Íme a lépések, amelyeket pontosan be kell tartani:
Tartsa meg a hagymahéjat;
Szárítsa a sütőben egy órán át 90 °C és 100 °C közötti hőmérsékleten;
Ha ez az idő letelt, hagyja kihűlni;
Morzsolja szét a keze között, hogy egyfajta port kapjon;
Használja a hagymahéjport a különböző készítmények, például saláták vagy levesek önteteként.
A hagymahéjból lisztet is készíthet kenyér, focaccia vagy lepény készítéséhez. A tároláshoz használjon légmentesen záródó edényt.
Végül egész hagymahéjakat használhat levesek vagy húslevesek ízesítésére. Nem kell turmixolni vagy szárítani.