Egészség

A feldolgozott élelmiszerek legalább 90%-a (még a bio élelmiszerek is) repceolajat tartalmaz, ami tompítja az elmét és elhízást okoz

Világszerte a repceolaj a harmadik legnépszerűbb étkezési célú növényi olaj, a szója és a pálmaolaj mögött, mivel olcsó és jól tartósítja az élelmiszereket.

Azért ilyen jó tartósítószer, mert egyetlen más állat sem eszi meg, kivéve a buta (uniformizált) embereket. A bogarak nem eszik meg a repceolajat. Az állatok egyenesen utálják.

A világon a legtöbb repceolaj kétféle repcefajtából származik – a Brassica rapa vagy a Brassica napus fajtából.

A repceolajat az Egyesült Államok Környezetvédelmi Hivatala (EPA) rovarölő szerként engedélyezte a rovarkártevők elpusztítására. Megöli a legyeket, bogarakat és lárváikat, hernyókat, molyokat, atkákat és hosszú távon az embert is.

A nagy élelmiszer-gyártók szívesen adnak repceolajat az élelmiszerekhez, hogy meghosszabbítsák azok eltarthatóságát, különösen az előre elkészített salátákban és más „ételekben”, amelyek nélküle sokkal gyorsabban megromlanának.

Mostanra azonban számos tanulmány kimutatta, hogy a repceolajjal dúsított étrend hosszú távú alkalmazása „jelentős memóriazavarokhoz és szinaptikus patológiához” vezet, ami memóriavesztést és neurofibrilláris csomók kialakulását jelenti, ami az Alzheimer-kór, a demencia leggyakoribb formájának egyik fő oka.

Igen, a Temple Egyetem Lewis Katz Orvosi Iskolájának új tanulmánya szerint, amelyet a Scientific Reports című folyóiratban tettek közzé, a repceolajat fogyasztó állatoknál jelentősen nagyobb mennyiségű amiloid plakkok keletkeznek, amelyek elpusztítják az agyban az idegsejtek közötti kapcsolatokat.

Az eredmény: károsodott agyműködés, krónikus gyulladás, agyi köd, depresszió, hormonális zavarok és energiaveszteség. Ez pedig a masszív súlygyarapodás problémájához vezet.
Minden repceolajjal feldolgozott vagy kevert élelmiszer hosszabb eltarthatósági idővel rendelkezik, és hozzájárul az emberi élettartam lerövidüléséhez is.

Sétáljon végig egy bioboltban, és azt gondolhatja, hogy az ott árult élelmiszerek többsége „jó”. Azonban anélkül, hogy elolvasná az összetevők listáját, nagy valószínűséggel repcével teli termékeket választ, még a márkás termékekben is.

A legtöbb előre elkészített saláta, amelyhez öntetet kevernek, repceolajat tartalmaz, ami észbontó és elhízásra késztető.

Gondolja meg kétszer (és ellenőrizze jól az összetevőket), mielőtt burgonyasalátát, káposztasalátát, csirkesalátát, sült ételeket, salátaönteteket, majonézt, fagyasztott ételeket, pékárut és szinte minden chipset és kekszet megvásárol.

Az összes repceolaj több mint 90%-a vagy még több géntechnológiával előállított, hogy a növény saját növényvédőszereit tartalmazza (amelyek megvédik a kártevőktől).
A repceolaj ragasztóként rakódik le a szervezetben, masszív és gyors súlygyarapodást okozva.

Hagyjon egy kis repceolajat egy tálban néhány hétig, és nézze meg, mi történik. Egyetlen rovar sem fog a közelébe menni. Ahogy más állatok sem.

Az olaj idővel besűrűsödik. Megalvad, mint a ragasztó. Ugyanez történik a testünkben és az agyunkban is. Ezt hívják plakknak. Hízáshoz, memóriavesztéshez és rákhoz vezet. A repceolaj bekerült az élelmiszeriparba, mint első számú választás, ha olaj felhasználásáról van szó.

A repceolaj fogyasztása növeli a szívroham és a stroke kockázatát, mert hozzájárul a magas vérnyomáshoz a vérrögképződés és az eritrociták (a vörösvérsejtek egy típusa) membránjának fokozott törékenysége miatt, ami szív- és érrendszeri eseményekhez vezet.

Ha még nem tette meg, ellenőrizze minden egyes termék összetevőit, amelyet az élelmiszerboltban vásárolni szándékozik, akár bio, akár nem. Ha repceolajat tartalmaz, tegye vissza a polcra. Egyszerűen nem éri meg.

Összegzés:

Nem akar elhízni és hülye lenni? Nem akar krónikus letargiát és memóriavesztést tapasztalni? Akkor ne egyen repceolajat. Az biztos, hogy nem „szívbarát”, ahogyan azt a reklámokban vagy a csomagoláson gyakran feltüntetik.

Még csak nem is nevezhető élelmiszernek. Kerülje, mint a pestist!