Ha kemény vajat szeretne megpuhítani, nem kell órákat várnia, hogy szobahőmérsékletre melegedjen. Van egy egyszerű trükk, amellyel pillanatok alatt puha és kenhető vajat kaphat.
Ha gyorsan meg kell puhítania a vajat, például pirítóshoz, és még hideg.
Íme a legjobb trükk a vaj megpuhításához!
Lépések :
-Töltse meg egy poharat vízzel, és melegítse fel a mikrohullámú sütőben.
-Öntse ki a vizet.
-Fedje le a vajat a forró pohárral.
Ha nincs a közelben mikrohullámú sütő, arra az esetre is van egy tippünk:
Az egyik legjobb trükk a kemény vaj megpuhítására az, hogy egy sajtreszelőt használunk. A reszelő segítségével vékony szeletekre vágjuk a vajat, amelyek gyorsabban felolvadnak, mint egy nagy darab. A reszelőt előtte meleg víz alatt átöblíthetjük, hogy még könnyebben menjen a művelet. A reszelt vajat egy tányérra tesszük, és pár percig hagyjuk szobahőmérsékleten állni. Így a vaj puha és kenhető lesz, anélkül, hogy megolvadna vagy elveszítené az ízét.
Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.