Néha lehetetlen tudományosan igazolni minden hasznos trükköt.
Ez azonban nem jelenti azt, hogy ezek a trükkök kevésbé hatékonyak.
Ma egy olyan trükkről lesz szó, aminek első ránézésre semmi értelme, de tényleg működik!
Miért is jó ötlet a főtt tojások mellé néhány gyufát dobni a vízbe?
Ennek elég hosszú története van, és egyes nagymamák a mai napig megtartják.
Persze valószínűleg azt gondolja, hogy a gyufa a gáztűzhely tüzének meggyújtására való, de valójában más célja is van.
A legtöbb konyhában a háziasszonyok könnyedén meg tudnak birkózni a gyufa nélkül, de ez a gyufaszálas trükk egyszerűen pótolhatatlan.
Térjünk tehát a lényegre, és derítsük ki, hogy mire való a gyufa
Biztosan került már olyan helyzetbe, hogy főzés közben feltört egy tojást, és persze a fehérje egy része kifolyt. Ez a helyzet valóban nagyon kellemetlen.
Amikor szép keményre főtt tojásokat szeretnénk az asztalra tenni, a megrepedt tojás kissé bosszantó lehet.
Szerencsére az okos háziasszonyok tudják, mit kell tenni, hogy ez ne fordulhasson elő.
Néhány háziasszony szódabikarbónát vagy sót ad a tojásokhoz a vízhez. Más háziasszonyok ecetet adnak a vízhez.
Bár mindezek az összetevők viszonylag olcsók, mégsem elég hatékonyak.
Miért használjunk gyufát tojásfőzéskor?
Megakadályozhatja, hogy a tojások megrepedjenek és a fehérje kifolyjon.
Elég, ha 3-5 gyufaszálat dobunk a tojásokkal teli fazékba.
Elsőre őrültségnek tűnhet ez az ötlet, de kellemesen meg fog lepődni az eredményen.
Valószínűleg többször is ki fogja próbálni ezt a trükköt.
Bár nincs tudományos magyarázat arra, hogy miért működik, a gyakorlatban láthatjuk, hogy segít megakadályozni a tojások megrepedését.
A legjobb, ha már használt gyufát dobunk a vízbe.
Így olyan gyufát is használunk, amit egyébként csak úgy kidobnánk a kukába.
Próbálja ki, és meglátja, hogy valóban működik.
Garantáljuk, hogy kellemesen meg fog lepődni az eredménytől.