Háztartás, Tippek

A nagymamám mesélte, miért jó ötlet tojásfőzéskor gyufát dobni a vízbe: próbáld ki!

Néha lehetetlen tudományosan igazolni minden hasznos trükköt.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy ezek a trükkök kevésbé hatékonyak.

Ma egy olyan trükkről lesz szó, aminek első ránézésre semmi értelme, de tényleg működik!

Miért is jó ötlet a főtt tojások mellé néhány gyufát dobni a vízbe?

Ennek elég hosszú története van, és egyes nagymamák a mai napig megtartják.

Persze valószínűleg azt gondolja, hogy a gyufa a gáztűzhely tüzének meggyújtására való, de valójában más célja is van.

A legtöbb konyhában a háziasszonyok könnyedén meg tudnak birkózni a gyufa nélkül, de ez a gyufaszálas trükk egyszerűen pótolhatatlan.

Térjünk tehát a lényegre, és derítsük ki, hogy mire való a gyufa

Biztosan került már olyan helyzetbe, hogy főzés közben feltört egy tojást, és persze a fehérje egy része kifolyt. Ez a helyzet valóban nagyon kellemetlen.

Amikor szép keményre főtt tojásokat szeretnénk az asztalra tenni, a megrepedt tojás kissé bosszantó lehet.

Szerencsére az okos háziasszonyok tudják, mit kell tenni, hogy ez ne fordulhasson elő.

Néhány háziasszony szódabikarbónát vagy sót ad a tojásokhoz a vízhez. Más háziasszonyok ecetet adnak a vízhez.

Bár mindezek az összetevők viszonylag olcsók, mégsem elég hatékonyak.

Miért használjunk gyufát tojásfőzéskor?

Megakadályozhatja, hogy a tojások megrepedjenek és a fehérje kifolyjon.

Elég, ha 3-5 gyufaszálat dobunk a tojásokkal teli fazékba.

Elsőre őrültségnek tűnhet ez az ötlet, de kellemesen meg fog lepődni az eredményen.

Valószínűleg többször is ki fogja próbálni ezt a trükköt.

Bár nincs tudományos magyarázat arra, hogy miért működik, a gyakorlatban láthatjuk, hogy segít megakadályozni a tojások megrepedését.

A legjobb, ha már használt gyufát dobunk a vízbe.

Így olyan gyufát is használunk, amit egyébként csak úgy kidobnánk a kukába.

Próbálja ki, és meglátja, hogy valóban működik.

Garantáljuk, hogy kellemesen meg fog lepődni az eredménytől.