A meleg, tápláló húslevesek és levesek gyorsítják a gyógyulást megfázás esetén – ez bizonyított tény. Próbálja meg a szokásos húslevest még gyógyítóbbal – fokhagymalevessel – helyettesíteni.
A fokhagymaleves előnyei megfázás esetén
Ez az étel erős antimikrobiális hatással rendelkezik, aminek köszönhetően a gyógyulás sokkal gyorsabb. Már az első adag után észrevehető javulás az állapotban: elmúlik a láz, fejfájás, eltűnik az ízületi fájdalom, a hőmérséklet csökken, jobb légzés, több erő.
Az elkészítéshez szüksége lesz:
- 5 gerezd fokhagyma;
- 50 ml olívaolaj;
- 2 evőkanál vaj;
- 2 kis hagyma;
- 0,5 csésze zöldség- vagy csirkehúsleves (közepes erősségű);
- egy csokor friss fűszernövény (koriander, bazsalikom stb.);
- 2 teáskanál szárított kakukkfű;
- fűszerek.
Hogyan kell elkészíteni
1) Zúzzuk össze a fokhagymát, és olívaolajban melegítsük addig, amíg az illata hangsúlyos nem lesz, és a színe meg nem változik. A daraboknak enyhén sárgának kell lenniük.
2) Vegyük ki egy tányérra, és a fokhagymás olajban pároljuk meg az apróra vágott hagymát – szintén sárgára.
3) Ezután egyesítsük a hagymát és a fokhagymát, és villával pépesítsük, majd küldjük a forrásban lévő húslevesbe.
4) Vágjuk fbele a zöldeket. Tálalás előtt szórjuk meg fűszerekkel.
5) Naponta 3-4 alkalommal kis adagokban, melegen fogyassza.
Fokhagymaleves akut légúti fertőzések esetén ellenjavallt, ha az étel összetevőire allergiás, valamint súlyosbítja a gyomor- és bélrendszer bármely betegségét (különösen a gyomorfekélyt érinti).