Egészség

Akut légúti fertőzés esetén fogyasszon fokhagymalevest. A gyógyulás 3-szor gyorsabb

A meleg, tápláló húslevesek és levesek gyorsítják a gyógyulást megfázás esetén – ez bizonyított tény. Próbálja meg a szokásos húslevest még gyógyítóbbal – fokhagymalevessel – helyettesíteni.

A fokhagymaleves előnyei megfázás esetén

Ez az étel erős antimikrobiális hatással rendelkezik, aminek köszönhetően a gyógyulás sokkal gyorsabb. Már az első adag után észrevehető javulás az állapotban: elmúlik a láz, fejfájás, eltűnik az ízületi fájdalom, a hőmérséklet csökken, jobb légzés, több erő.

Az elkészítéshez szüksége lesz:

  • 5 gerezd fokhagyma;
  • 50 ml olívaolaj;
  • 2 evőkanál vaj;
  • 2 kis hagyma;
  • 0,5 csésze zöldség- vagy csirkehúsleves (közepes erősségű);
  • egy csokor friss fűszernövény (koriander, bazsalikom stb.);
  • 2 teáskanál szárított kakukkfű;
  • fűszerek.

Hogyan kell elkészíteni

1) Zúzzuk össze a fokhagymát, és olívaolajban melegítsük addig, amíg az illata hangsúlyos nem lesz, és a színe meg nem változik. A daraboknak enyhén sárgának kell lenniük.

2) Vegyük ki egy tányérra, és a fokhagymás olajban pároljuk meg az apróra vágott hagymát – szintén sárgára.

3) Ezután egyesítsük a hagymát és a fokhagymát, és villával pépesítsük, majd küldjük a forrásban lévő húslevesbe.

4) Vágjuk fbele a zöldeket. Tálalás előtt szórjuk meg fűszerekkel.

5) Naponta 3-4 alkalommal kis adagokban, melegen fogyassza.

Fokhagymaleves akut légúti fertőzések esetén ellenjavallt, ha az étel összetevőire allergiás, valamint súlyosbítja a gyomor- és bélrendszer bármely betegségét (különösen a gyomorfekélyt érinti).