Tartósítsa az epret egészben és édes eper szörpben! Még egy év múlva is ugyanolyan ízű lesz, mint nyáron.
Szórjunk egy kis szódabikarbónát az eperre, öntsük fel vízzel, hagyjuk állni 15 percig, majd alaposan öblítsük le.
Távolítsuk el a szárakat. Az első módszerhez tegyük az epret és 1 evőkanál cukrot egy 0,5 literes üvegbe. Zárjuk le a fedelet, és kissé rázzuk meg, hogy a cukor eloszoljon. Az epret ebben a formában tegye a fagyasztóba, hogy megfagyjon – akár 1 évig is tárolható.
A második módszerhez töltsön 1,5 kg epret 2 csésze vízzel (400 ml) és 170 g cukorral (1 csésze). Ha felforrt, csökkentse a hőfokot, és 20 percig főzze.
Ezután botmixerrel pürésítse az epret. Adjon hozzá 1 evőkanál friss citromlevet, és keverje össze. Forralja még 5 percig, majd kapcsolja le.
A szirup hűlés közben besűrűsödik. Öntse műanyag palackokba.
Zárja le fedővel, és tárolja a fagyasztóban akár egy évig is. Ebből a természetes eper szirupból finom ital készíthető: néhány kanál szirup + víz (sima vagy ásványvíz). Az eredmény egy finom, frissítő, eper ízű ital lesz!
Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.