Háztartás, Tippek

Ez a trükk az egész családot meg fogja lepni. Csak egy kupakra és egy fogpiszkálóra van szükséged

Z. Anna, receptek és főzési tippek szerzője egy értékes trükköt osztott meg velünk. Jól fog jönni mindazoknak, akik időnként folyékony olajat használnak a konyhában. Egyszóval: minden szakácsnak.

Házi készítésű olajadagoló

A boltban vásárolt, tipikus üvegekben kapható olajnak megvan az a szokása, hogy nagy sugárban fröcsköl a salátába vagy a serpenyőbe. Hogy ezt megakadályozzuk, különféle adagolókhoz nyúlunk. Ez még a diétánknak is jót tehet, hiszen modern életmódunkkal általában inkább jobb, mint rosszabb a kevesebb zsír az ételeinkben.

Így valószínűleg a legtöbbünknél található otthon néhány ilyen típusú adagoló. Elvégre tökéletes ajándék – különösen egy házavató bulira. Így előfordul, hogy kapunk egyet, vagy adunk egyet.

De ha nem – hogyan cseréljük le?

Anna itt jön egy hasznos trükkel. Az ő házi módszeréhez az olajos adagoló elkészítéséhez csak egy kis műanyag palack, egy öngyújtó, egy fogpiszkáló vagy gyufaszál és valami éles tárgy szükséges. A bagatell trükkel egy perc alatt elkészíthetsz belőlük valamit, amivel könnyedén adagolhatod az olajat.

A módszer ráadásul környezetbarát. Hiszen lehetővé teszi, hogy újra felhasználj egy műanyag palackot, amely egyébként valószínűleg a szemétben végezné. A trükk mindenféle kempingezéseken és nyaralókban is hasznos, amelyek konyhája néha nem túl bőségesen felszerelt.

Olaj adagolása terepi körülmények között

1) lépés

Láng fölött óvatosan felmelegítem a kupak közepét, hogy formázhatóvá váljon.

2) lépés

Egy gyufaszállal belülről lyukat ütünk a kupakba. Megvárjuk, amíg a műanyag kihűl és megszilárdul.

3) lépés

Kivesszük a fogpiszkálót, és a kupakból kifolyócső alakul ki. Vágjuk le a végét.

4) lépés

Öntsük az olajat a palackba, és csavarjuk rá a kupakot.