Háztartás, Tippek

Ez az egyszerű trükk megakadályozza a fagyasztó jegesedését: anyósom 3 éve nem olvasztotta ki a fagyasztót!

Az anyósom trükkje megakadályozza, hogy a fagyasztó jegesedjen, így még könnyebben használhatja a hűtőt.

A fagymentes rendszerrel nem rendelkező fagyasztókban gyakran képződik jég, amit le kell olvasztani. Ez gyakran sok időt vesz igénybe, ezért egy egyszerű trükkel elkerülhetjük a kellemetlenségeket.

Hogyan olvasztható le 10-szer gyorsabban a fagyasztó?

Egy forró vizet tartalmazó műanyag palack segítségével sokkal gyorsabban leolvaszthatja a fagyasztót. Ha még jobban fel akarja gyorsítani a folyamatot, akkor egyszerre több palack vizet is tehet bele.

Egy kis forró vizet is permetezhet a fagyasztóra, és a jég azonnal elolvad.

Hogyan akadályozható meg a jégképződés?

Anyósom is használja ezt az ügyes trükköt: amikor nincs jég a fagyasztóban, egy kis glicerint (növényi olaj is megfelel) ken a fagyasztó falára. A fagyasztóban ugyanis hajlamos jég képződni, ha fedetlen ételek kerülnek a mélyhűtőbe, ezért tanácsos ezt nem tenni. A jég sokkal később képződik, ha szorosan lezárja az ételt.

A jeget gyakran az is okozza, ha az ajtó nem zár elég szorosan, amit egy papírcsíkkal ellenőrizhet. Helyezze a papírcsíkot az ajtó és a fagyasztó szekrény közé, és zárja be. Most próbálja meg kihúzni a papírcsíkot – ha ez túl könnyen megy, akkor valószínűleg nem elég szorosan zár. Ebben az esetben lehet, hogy érdemes segítséget kérni egy szakembertől.

Még egy tipp

Ha gyorsabban szeretné leolvasztani a fagyasztót, helyezzen elé egy ventilátort vagy hajszárítót: a jég pillanatok alatt elolvad! Mindössze 30-60 perc alatt teljesen elolvad a fagyasztóban felgyülemlett jég.