A fogpiszkáló felragasztása a késre egy profi technika, amelyet a szakácsok alkalmaznak. Segíthet megkönnyíteni a konyhai munkát. Tudjon meg többet a trükkről.
Egy fogpiszkálót a késre erősíteni mindig jó ötlet, a hozzávalók vágásakor. Még ha éles kése is van, sosem kíméli meg az a zöldségszelet, amelyik a kés felületére tapad. Ez nem igazi probléma, de zavaró és időt pazarol vele.
Itt jön a képbe a fogpiszkáló. Ha ezt a technikát a gyakorlatba is átültetné, itt vannak a követendő lépések:
Készítsen elő egy fogpiszkálót, és helyezze vízszintesen a pengéje egyik oldalára;
Készítsen egy csík ragasztószalagot, és ragassza a fogpiszkálót a késhez;
Középen rögzítse, ne alul;
Úgy vághat gyümölcsöt és zöldséget, hogy a szeletek nem tapadnak a kés felületéhez.
Hogyan élezze meg a kést?
Ha nincs élezője, akkor a pengét egy magasított peremű porcelánpohárral is megélezheti. Kövesse az alábbi lépéseket:
Fordítsa a csészét fejjel lefelé;
Dörzsölje végig a kés pengéjét a csésze alsó mázatlan peremén elölről hátrafelé;
Tesztelje az élességet azzal, hogy megpróbál egy összehajtogatott levelet vágni,
Ismételje meg, ha az eredmény nem kielégítő.