Háztartás, Tippek

Hogyan lehet eltávolítani a gyűrődéseket, töréseket a cipőről 10 perc alatt – ismét simán

Gyakran képződnek törések az edzőcipőkön.

Amikor új edzőcipőt vásárol, természetesen azt szeretné, hogy minél tovább érintetlenül és újszerűen nézzen ki. Sajnos a törések kialakulását nem tudja megakadályozni, de megszabadulhat tőlük.

Miért jelennek meg a törések az edzőcipőkön?

A legtöbb edzőcipő anyaga meglehetősen merev és rugalmatlan. Ez azt jelenti, hogy amikor elkezd járni az új cipőjében, az anyagnak meg kell találnia a módját, hogy a lábával együtt mozogjon.

Minden alkalommal, amikor járás közben behajlítja a lábujjait, az anyag még jobban gyűrődik. Egy idő után az anyagon határozott törések alakulnak ki, ami nem az, amit elvár a gyönyörű cipőjétől.

Hogyan lehet eltávolítani a töréseket az edzőcipőről?

Ehhez az egyszerű trükkhöz szüksége lesz:

edzőcipő
régi zokni vagy más anyag
vasaló
forró víz.

Először is, tömje ki az edzőcipőt összegyűrt régi zoknikkal, újságokkal vagy más anyaggal. Tömje ki addig, amíg a gyűrődések már nem látszanak. Ha megnyomja a cipő tetejét, és nem érez mozgást, akkor eléggé megtöltötte a cipőt.

Ezután vegyen elő egy másik pár régi zoknit, és enyhén nedvesítse meg forró vízzel. Helyezze a kissé nedves zoknit az edzőcipő lábujj részére (kívülre).

Óvatosan vasalja ki a zokni tetejét a vasalóval. Rendszeresen emelje meg a vasalót, hogy elkerülje a cipő megégését. Folytassa ezt addig, amíg a gyűrődések teljesen el nem tűnnek a cipőről.