Autó, Tippek

Miért nem szabad mosatni az autódat 17:00 előtt: csak a legokosabb autósok tudják, hogy miért?

Az autómosás meleg időben trükkös lehet, és az autósoknak érdemes odafigyelniük arra, hogy a következmények elkerülése érdekében ne bizonyos napszakokban mossák autójukat.

Ne mossák autójukat bizonyos időpontokban, hogy elkerüljék a „csíkok” és „foltok” kialakulását a járművükön.

Természetesen a nyár gyakran egyhetes hőhullámokat hoz, így könnyebb lehet hűvös napot találni a mosáshoz. Ebben az esetben tervezze a mosást kora reggelre. A napfény és az UV-sugarak kevésbé intenzívek a reggeli órákban.

Hasonlóképpen, a délutáni órák 17 óra és napnyugta között szintén jó az alapos mosáshoz.

Emellett a szakértők több okból is azt javasolják, hogy napnyugta után ne mossunk autót.

Először is, a fényhiány megnehezíti az alapos tisztítást. Éjszaka a szennyeződés kevésbé látható.
Emellett a nappali meleg nélkül nehéz lehet alaposan megszárítani az autó felületét. A nedves autó hozzájárulhat a korrózióhoz.
Ezenkívül a nedves autó rovarmágnássá válhat, mivel a rovarok gyakran megtapadnak a nedves felületeken.

Mindig kerülje az autómosást közvetlen napfényben. A nap gyorsan szárítja a vizet, és a szappan megszárad az autó felületén, mielőtt a mosószerek lebontanák a szennyeződéseket. Ráadásul a gyors száradás csíkokat képez és víznyomokat hagy. A mosási folyamat optimalizálása érdekében keressen félárnyékos helyet. A kellő megvilágítással rendelkező belső terek ideális feltételeket biztosítanak az autó külső ápolásához, de bármilyen árnyékos hely – például egy fa alatt vagy egy lombkorona alatti mosás is ideális.