Háztartás, Tippek

Légkondicionáló és ventilátor nélkül: hogyan hűtsd le a lakásod a hőségben – a legjobb tippek

Van egy egyszerű, „könnyű” módja annak, hogy drága klíma és ventilátor nélkül segítsük a ház vagy lakás hűtését, a szakértők megnevezték a legfontosabb szabályokat.

Az egész országot elborító perzselő hőségben a polgárok kétségbeesetten próbálják hűteni otthonukat. Ugyanakkor még egy kis hordozható légkondicionáló is elég drága, főleg, hogy évente csak néhány hétig van rá szükség (ha szerencsénk van).

Ha többet szeretne megtudni a nyári hűtés érdekes módszereiről, ajánljuk anyagunkat: Hogyan hűtsünk le egy szobát percek alatt: a hőség elleni küzdelem legjobb módszerei.

A ventilátorok sokkal olcsóbb alternatívát jelentenek, de még így is drágák lehetnek, és helyet igényelnek. Ráadásul, ha a szobában meleg van, a forró levegő fújása nem segít.

A szakértők azt is javasolják, hogy kapcsolja ki a sütőt, hogy elkerülje a túlzott hőt az otthonában (menjen ki a szabadba és grillezzen helyette!), és kapcsolja ki és húzza ki a konnektorból az összes felesleges készüléket, például a mosogatógépet és a szárítógépet. Ezek mind hőt termelnek, és növelhetik a fülledtséget az otthonában.

Éjszakára hagyja nyitva az ablakokat, hogy hűvös levegő jusson a hálószobába. A szénanátha tüneteinek megelőzésére antihisztamint kell szedni, valamint le kell kapcsolni a villanyt, hogy a rovarok elkerülják a lakást.

Ha nagyon meleg van kint, a legjobb, ha teljesen becsukja az ablakokat, mert bent hűvösebb lesz. Ha mégis az ablakok nyitvatartása mellett dönt, próbálja meg időnként kinyitni az ajtókat, hogy a szoba a lehető legjobban szellőzzön, és ne legyen fülledt.

A hűvösség megőrzésének egyéb népszerű módjai közé tartozik a téli takaró lecserélése egy könnyebb alternatívára, a szűkös ruhák helyett laza pizsamában való alvás, valamint árnyék megteremtése a házon kívül egy árnyékoló vagy fa formájában.