Recept, Tippek

Hogyan tartósíthatja a cseresznyét télire: egy egyedülálló recept

A nyár forró időszak a háziasszonyok számára, hiszen ilyenkor kell időt szakítani a téli előkészületekre. Sokan befőzik a gyümölcsöt, de ez nem a legjobb megoldás, hiszen a hőkezelés során a legtöbb hasznos anyagot elveszíti.

Hogyan lehet tehát befőzés nélkül tartósítani a cseresznyét télire?

Tehát, hogyan kell megfelelően tartósítani a nyers cseresznyét, hogy egész télen kitartson

Az első dolog, amit tennie kell, hogy megmossa a bogyókat, és megtisztítja őket a magoktól.

Ezután szüksége lesz cukorra – ehhez a tárolási módhoz egy kilogrammonként egy kilogramm cukrot kell venni.

A cseresznyét borítsa be cukorral, és hagyja szobahőmérsékleten körülbelül 24 órán át – amíg a cukor teljesen feloldódik.

Időnként meg kell keverni a cseresznyét. És minél gyakrabban tesszük ezt, annál gyorsabban olvad a cukor.

Ezután a kész masszát két részre osztjuk. A bogyókat át kell helyezni egy tartályba, a szirupot pedig műanyag palackokba kell önteni.

A bogyókat és a szirupot a fagyasztóba helyezzük.

A cseresznye fagyasztásának ezen módszerének érdekessége, hogy a bogyók puhák lesznek, amikor kivesszük őket a fagyasztóból. A szirup sem fog megfagyni, csak kissé besűrűsödik. Így nem kell megvárni, amíg a cseresznye kiolvad, hogy felhasználhassuk.

Ezzel a módszerrel a tél közepén friss, nyers és nem fagyott cseresznye és nyers cseresznyeszirup áll majd rendelkezésére.

A mag nélküli fagyasztott cseresznye egyébként nemcsak a vitaminokat, nyomelemeket és ásványi anyagokat őrzi meg, hanem a lédús és édes ízét is. A szakértők azonban megjegyzik, hogy a fagyasztott cseresznyét legfeljebb egy évig tárolhatja a fagyasztóban.