Háztartás, Tippek

Mi történik, ha mosogatószert és sót keverünk össze?

A legtöbb kereskedelmi termék sokat ígér, de keveset nyújt. De ezen lehet változtatni.

A takarítás gyakran kellemetlen, de szükséges feladat, de egy ügyes mosogatószeres trükkel sokkal könnyebbé teheti.

Hogyan erősítse meg a bolti mosogatószert?

A legtöbb kereskedelmi termék sokat ígér, de keveset nyújt. Drágák, és gyakran olyan vegyi anyagokat tartalmaznak, amelyek nem tesznek jót sem a környezetnek, sem az egészségünknek.

Néhány háziasszony kitalálta, hogyan lehet erősíteni a bolti mosogatószert – a só és a szódabikarbóna segíthet. Szokatlanul hangzik, de ez a kombináció olyan tisztítószer-keveréket hoz létre, amely nemcsak hatékony, de a pénztárcája számára is biztonságos.

Keverjen össze 100 ml mosogatószert 100 ml vízzel, adjon hozzá 2 evőkanál sót és 1 evőkanál szódabikarbónát. Keverjen össze mindent jól, amíg homogén nem lesz. Ezt a keveréket öntse át egy üres mosószeres flakonba.

Hogyan működik?

A só csiszoló textúrája a mosogatószer tisztító tulajdonságaival kombinálva teszi ezt a keveréket hatékonnyá a makacs foltok eltávolítására. Használható szöveteken, szőnyegeken és kemény felületeken.

A mosogatószer ismert arról, hogy képes eltávolítani a zsírt, és ha sóval kombináljuk, még hatékonyabbá válik. Így a keverék ideális a zsíros konyhai felületek, főzőlapok és grillek kezelésére.

A mosogatószer friss illata a só szagelnyelő képességével kombinálva segít szagtalanítani és felfrissíteni a helyiségeket. Ezáltal a keverék hasznos az olyan helyiségekben, ahol a szagok megmaradnak, esetleg a szemetesekben.