Háztartás, Tippek

Ezt a trükköt rejtegetik előled a vízvezeték-szerelők: néhány perc alatt segít feloldani a mosogató dugulását

Előbb vagy utóbb mindannyiunknak meg kell küzdenie ezzel a problémával. Az interneten böngészve rájöttem, hogy a mosogatószer leöntése a mosogatóba segíthet. Ez állítólag egy megelőző módszer. Bár ez javíthat a helyzeten, viszont hasznos tudni, mit kell tenni, ha a dugulás nagyon súlyos lesz. Egy egyszerű trükkel sok pénzt lehet megspórolni.

Természetesen nem a kőkorszakban élünk. Sok üzletben lehet kapni különféle termékeket, amelyek segítenek a mosogató dugulás leküzdésében. Azonban könnyen lehet, hogy otthon is megvan minden, ami a probléma megoldásához szükséges, így nem kell plusz pénzt költenie.

Ma egy olyan módszert osztunk meg, amely segítségével néhány perc alatt feloldhatja a mosogató dugulását.

Nagyon gyakran a mosogató dugulásának oka a csövekbe ragadt zsír, az ételmaradékokkal együtt. A probléma megoldásához egyszerűen öntsön rá forró vizet. A műanyag csövek károsodásának elkerülése érdekében pedig ne használjon 65 foknál melegebb vizet.

Tehát öntsön körülbelül egy liter forró vizet a lefolyóba. Várjon 20 percet, majd ellenőrizze. Ha a probléma még mindig nem oldódott meg, használhat pumpát is. A séma ugyanaz: öntse bele a vizet, várjon, majd használja a pumpát.

A dugulás megszüntetésének egyik legnépszerűbb módszere a szódabikarbóna és az ecet. Mint valószínűleg tudja, ezek együtt reagálva szén-dioxidot bocsátanak ki. Ez az, ami segíthet megszabadulni a dugulástól. Öntsön 150 g szódabikarbónát a lefolyóba, majd tegyen hozzá körülbelül ugyanennyi ecetet. Dugaszolja el a nyílást, majd várjon körülbelül fél órát. Végül öblítse le egyre melegebb vízzel.

A tapasztalt emberek szódabikarbóna és só használatát is ajánlják. Oldjon fel fél pohár szódabikarbónát és ugyanennyi sót meleg vízben, majd öntse a mosogatóba. Ezután csak várjon, és öblítse le vízzel. Alternatív megoldásként este is tehet sót és szódabikarbónát a mosogatóba, reggel pedig vízzel öblítse le.

A legradikálisabb módszer a mosószóda használata. Ez ugyanis gyakran segít nemcsak a mosogató és a szifon, hanem a csövek tisztításában is. Körülbelül 2-3 kg mosószódát kell használnia.

Tegye a mosószódát egy fémedénybe, és töltse fel hideg vízzel. Addig keverje, amíg az oldat homogén nem lesz. Tegye a vödröt a tűzre. Ne forralja fel, különben a szóda elveszíti tulajdonságait. A hőmérséklet nem haladhatja meg a 70 fokot.

Vegye le az oldatot a tűzről, és öntse körülbelül a felét a lefolyóba. Várjon két órát, és öntse bele a maradék folyadékot. Ezután ismét türelmesnek kell lennie, és további két órán keresztül nem használhatja a mosogatót. Végül alaposan öblítse át a csöveket vízzel.

Szeretnénk emlékeztetni arra is, hogy néha az amatőr erőfeszítések katasztrofális eredménnyel járhatnak. Ha biztos benne, hogy semmilyen népi gyógymód vagy boltban kapható termék nem segít, forduljon szakemberhez, aki speciális felszereléssel rendelkezik, és segíthet megoldani a problémát.