Háztartás, Tippek

Elfelejtheti a fagyasztást: hogyan lehet megőrizni a kaprot télre – érdekes módszerek

A kapor téli tárolásának számos módja van. Minden a szakács személyes preferenciáitól és az ételektől függ, amelyekhez a zöldeket hozzáadjuk.

Mindig kényelmes, ha az illatos kapor kéznél van. És bár ma már egész évben kapható a boltokban, de a nyári kapor, amely a forró nap sugarai alatt termesztett, hihetetlen ízt ad az ételeknek. Ezért úgy döntöttünk, hogy elmondjuk, hogyan lehet a kaprot télire tartósítani.

Hogyan lehet a kaprot télire frissen tartósítani?

A kapor tartósítása télre nagyon egyszerű.

Íme néhány módszer:

Kapor sóval egy üvegben. A zöldeket jól meg kell mosni és meg kell szárítani. Vágja fel a kívánt módon, és keverje össze nagy mennyiségű sóval. Az ilyen kaprot szorosan záródó fedéllel ellátott üvegekbe kell helyezni. Fontos: mielőtt hozzáadná az ételekhez, ne feledje, hogy nagyon sós.

Kapor olajban. A megmosott és apróra vágott kaprot egy üvegbe kell helyezni, és hozzá kell adni néhány gerezd apróra vágott fokhagymát. Öntsön rá olajat úgy, hogy teljesen ellepje a kaprot, és zárja le a fedelet. Az ilyen zöldeket hűtőszekrényben kell tárolni. Ideális salátákhoz és különféle ételekhez.

Kapor konzerválása ecetben. Használhat egész kaporágakat vagy apróra vágott kaprot. Tegye üvegedénybe, és adjon hozzá alma- vagy borecetet. Tárolja a hűtőszekrényben.

Hogyan tartósítsuk a zöldfűszereket télire fagyasztás nélkül?

Ahhoz, hogy egész télen kaprot tehessen az ételeibe, nem kell lefagyasztania. Megszáríthatja vagy ízletes ételízesítőt készíthet belőle.

Légszárítással szárítsa a zöldfűszereket. A megmosott és megszárított kaporhajtásokat egy kötegben akassza fel egy kényelmes helyre. Szobahőmérsékleten, napfény nélkül szárítsa, különben a kapor kiég, elveszíti zöld színét. A szárítási folyamat két hétig tart. Akkor veszi észre, hogy a kapor megszáradt, amikor megérinti – elkezd morzsolódni. Tartsa a szárított fűszernövényeket tiszta papírzacskóban.

Zöldfűszerek szárítása a sütőben. Helyezze a megmosott és megszárított kaporzöldet egy sütőpapírral bélelt tepsire. Kapcsolja be a sütőt a legalacsonyabb hőmérsékletre. Tegye a tálcát a sütőbe, és hagyja száradni 2-3 órán át. Ha elkezd morzsolódni, a folyamatot be lehet fejezni. Tárolja az ilyen kaprot légmentesen záródó edényben.

Fűszer szárított kaporból. A szárított kaprot és a szárított fokhagymadarabokat egy turmixgépben össze kell aprítani. Adjon néhány evőkanál sót a keverékhez, és turmixolja újra. Ez a fűszer tárolható egy üvegben.