Háztartás, Tippek

Hogyan kell megfelelően tárolni a kinyitott fűszereket a tasakokban: egy hihetetlenül egyszerű trükk

Ezekkel a tippekkel a fűszerrendezője mindig szépen fog kinézni, és minden csomag biztonságosan zárva lesz.

Bizonyára szinte minden háziasszony arzenáljában rengeteg fűszer van. De nem mindig van számukra hely. Ráadásul sokan közvetlenül zacskókban tárolják őket, ami nem túl kényelmes – néha leesnek és szétesnek. Ezért összeállítottunk néhány tippet, hogyan tároljuk a fűszereket a konyhában.

Hogyan tároljuk a fűszereket tasakban úgy, hogy ne essenek szét

Ehhez a következőkre van szükség:

Vágja le a csomag sarkát egy ollóval;
Közvetlenül alatta párhuzamosan az előző vágással vágjon le egy másik csíkot a csomagolásból, szó szerint 5 mm-t, ezt nem kell kidobni;
A csomagot a nyílás felőli oldalról, a vágással párhuzamosan kezdje el összehajtogatni;
Helyezze a levágott csíkot a tetejére, a levágott sarokkal ellentétes sarokra, ahogyan a fotón látható.

Hogyan ismerjük fel, hogy a fűszereket ki kell dobni

A szárított fűszernövények általában nem romlanak meg, nem rejtenek magukban penészt vagy baktériumokat, és az aromájuk miatt szinte soha nincsenek bennük bogarak. Idővel azonban a fűszernövények veszítenek az ízükből.

Vegyen egy csipetnyi fűszert a kezébe, és dörzsölje meg a tenyere között. A minőségi fűszereknek gazdag színe és erős illata lesz. Ha a fűszerek sápadtak, kevés vagy semmilyen szaguk nincs, vagy kellemetlenek, dobja ki őket.

Hol tárolja a fűszertartókat a konyhában

A kényelem ellenére rossz ötlet a fűszereket a tűzhely mellett kéznél tartani, mert a hő hatására romlik az ízük. Ezért jobb, ha sötét és száraz helyet választ.

Meleg időben az olajos fűszereket a hűtőszekrénybe kell helyezni, hogy ne veszítsék el az ízüket. Ez vonatkozik az őrölt borsra, a paprikára, a chiliporra, a mákra, a mustármagra és a szezámmagra.