Háztartás, Tippek

Nincs szükség WC pumpára és vegyszerekre: 3 olcsó módszer a dugulás elhárítására 20 perc alatt

A WC-k különböző okok miatt dugulhatnak el, és ez hihetetlenül frusztráló lehet.
Három módszert osztunk meg arra, hogy a dugulást vásárolt termékek használata nélkül tisztítsuk meg.

Mosogatószer és forró víz

Egyszerű trükknek tűnhet, de meglepően hatékony lehet a dugulások megszüntetésében, valamint pénzt takaríthat meg. Kezdje azzal, hogy felmelegít körülbelül két liter vizet. Amíg a víz melegszik, adjon fél csésze mosogatószert a WC-kagylóba. Soha ne használjon ehhez forró vizet, mert a WC-csésze megrepedhet az erős hőtől.

Ha a probléma továbbra is fennáll, lehet, hogy itt az ideje, hogy elővegyük a szekrényből az ecetet és a szódabikarbónát.

Ecet és szódabikarbóna

Vegyszerek helyett a szódabikarbóna használatát ajánljuk.

Csábító lehet a durva kémiai lefolyótisztító szerekhez nyúlni, amikor dugulással szembesülünk. Ezek a termékek azonban károsíthatják a csöveket, ami a jövőben még több problémához vezethet.

Először is fogjon egy edényt, és keverjen össze egy csésze szódabikarbónát két csésze vízzel, majd ezt óvatosan öntse a WC-csészébe. Így a szódabikarbóna egyenletesebben eloszlik a WC-kagyló belsejében.

Ezután öntsön két csésze ecetet a WC-kagylóba. Hagyja az oldatot 20 perctől fél óráig állni, majd alaposan öblítse le.

Ruhafogasok

Ha van egy drótból készült ruhafogasa, az is használható a WC-csésze tisztítására, feltéve, hogy kiegyenesíti a fogast.

Hogy ne karcolja meg a vécécsésze alját, tekerje be a drót egyik végét egy régi ronggyal vagy törölközővel, és erős ragasztószalaggal rögzítse.

Dugja a fogas rongyba tekert végét a WC-kagylóba, és óvatosan tekergesse, amíg ellenállást nem érez. Addig nyomja, amíg az ellenállás nem enyhül, és a vízszint nem kezd csökkenni. Amint a víz elkezd szabadon lefolyni, öblítse át alaposan a WC-csészét, hogy meggyőződjön arról, hogy a dugulás megszűnt.