Háztartás, Tippek

Hogyan szabadulhat meg a vizeletszagtól a fürdőszobában, és hogyan hagyhat maga után kellemes illatot?

Nedvesség, vízkő, penész, vizelet… mindezek a tényezők fokozzák azt az érzést, hogy fürdőszobánk mindig piszkos és rossz szagokkal átitatott. Túl gyakran előfordul, hogy a megfelelő takarítás érdekében tett erőfeszítéseink ellenére a kellemetlen szagok még mindig ott maradnak. Ne aggódjon, mindig vannak még hatékonyabb megoldások arra, hogy ezeket az émelyítő szagokat, különösen a vizeletszagot egyszer és mindenkorra eltüntessük!

Bizonyára észrevette már, hogy a kifogástalan higiénia ellenére a vizelet erős szaga nem párolog el teljesen. Ez normális: ez a testfolyadékban lévő ammónia erősségének köszönhető. De néhány kipróbált, természetes és hatékony módszerrel meg lehet szabadulni ezektől a tartós szagoktól.

Szeretné, hogy WC-je makulátlan és fürdőszobája hosszabb ideig friss maradjon?

Kövesse tippjeinket a saját házi légfrissítő készítéséhez, hogy megszabaduljon a makacs vizeletszagoktól, valamint minden más zavaró szagnyomtól.

Hogyan lehet eltávolítani a vizeletszagot a WC-ből?

Ha szeretne véget vetni ennek a jelenségnek, akkor ajánljuk, hogy készítse el ezt a gyors és egyszerű aromát, amely megoldja a problémát.

Összetevők

1 evőkanál szegfűszeg
1 evőkanál őrölt fahéj
Narancs, lime, mandarin vagy grapefruit héja
Közepes méretű üvegedény
Porózus ruhadarab
Gumiszalag (zsinór vagy cérna)

Elkészítés

Először is helyezze a citrusfélék héját (választhat csak egyet, vagy többfélét is összekeverhet) az üvegedénybe. Ha minden citrusfélét beletettünk, tegyük a citrushéj tetejére az evőkanál fahéjat a kanál szegfűszeggel együtt a tartályba. Ezután keverjen össze mindent, és fedje le a kis ruhadarabbal. A ruha tetejére helyezze a gumiszalagot, zsinórt vagy cérnát a fedél köré, hogy az szilárdan rögzüljön a tartályhoz. Ha elkészült, díszítheti az edényt tetszése szerint (például festék alapú díszítéssel vagy csillámporos díszítéssel), és elhelyezheti a fürdőszobájában.

Egy-két hétig ott is hagyhatja a fürdőszobában. Rendszeresen cserélje a tartalmát, vagy ismételje meg ugyanazt a folyamatot.

Egyéb módszerek a kellemetlen szagoktól való megszabaduláshoz

A fürdőszobának számos okból lehet rossz szaga, nem utolsósorban a fürdéskor keletkező felesleges nedvesség miatt, ami gombásodáshoz és vízkőlerakódáshoz vezet a falakon és a sarkokban. A problémát azonban felszámolhatja, ha a következő tippeket a átülteti a gyakorlatba, hogy fürdőszobája jó illatú legyen:

Szellőzés

A szellőztetés még mindig a leghatékonyabb módja annak, hogy fürdőszobája jó illatú legyen. Ennek eléréséhez elengedhetetlen, hogy legyen egy ablak a helyiségben, és ha nincs, akkor egy ventilátor vagy más, a levegőt keringtető rendszer.

A nyitott ablak lehetővé teszi a jó légáramlást belülről kifelé és fordítva, így nem marad bent a nedvesség. Az is jó ötlet, ha nyitva hagyja az ajtót, amikor nem használja, hogy elősegítse a levegő keringését.

Gyakori tisztítás

A rendszeres tisztítás szintén elengedhetetlen a kellemetlen szagok távoltartásához. A fürdőszoba minden elemének (mosdókagyló, WC, kád, zuhanyzó és padló) megfelelő tisztításával nagy százalékban megszüntetheti a szennyeződéseket és a ki nem állható dohos szagot.

Napi fertőtlenítés

A fertőtlenítés azért is fontos, hogy segítse a takarítást, de mindenekelőtt azért, hogy megakadályozza a baktériumok és gombák általi fertőzést. A fertőtlenítéshez javasoljuk, hogy használjon alkoholos spray-t, és naponta törölje át a legbonyolultabb felületeket (például a WC-ket, bidéket, csapokat és mosdókat) mikroszálas kendővel.

A falak tisztítása

Végül ne hanyagoljuk el a falak tisztítását! A fürdőszoba esetében ez azért lényeges, mert így megelőzhető a túlzott nedvesség felhalmozódása, és ezáltal a gomba és a penész megjelenése. A gombák és a penész ellen nehéz küzdeni, és idővel kellemetlen szagokat okozhatnak. Ezért fontos, hogy ügyeljen a csempék alapos tisztítására, és fürdés után hagyja őket megszáradni.

Ha gondosan követi ezeket a tippeket, akkor élvezheti a friss, ápolt és szagmentes fürdőszobát!