Érdekes, Tippek

Lélegezzen fel: Hogyan lehet megszabadulni a viszkető szúnyogcsípésektől?

Számos egyszerű és megfizethető módszer létezik, amelyek segítségével megszabadulhat ettől a kellemetlen érzéstől.

A bosszantó szúnyogok elég kellemetlenek tudnak lenni, és a csípéseik viszketése időnként őrjítő lehet. Szerencsére van néhány egyszerű és megfizethető módszer, amely segít megszabadulni ettől a kellemetlen érzéstől.

Aloe vera

Hűsíti a bőrt napégés után, segít a pattanások elleni küzdelemben, és a szúnyogcsípés okozta viszketésre is hatásos. Az aloe vera nyugtatja a bőrt, enyhíti a gyulladást és elősegíti a csípések gyógyulását, ha addig vakargatta a csípés helyét, amíg az nem kezdett el vérezni.

Banánhéj

Ez a gyógymód szokatlannak tűnhet, de tényleg működik. Egyszerűen dörzsölje be a szúnyogcsípést egy banánhéj belsejével. A héjban lévő cukor elvonja a nedvességet a csípés helyéről, csökkentve ezzel a viszketést.

Jégkockák

Ha épp most csípte meg egy szúnyog, azonnal forduljon a fagyasztóhoz. Hűtse le a csípés helyét a lehető leghamarabb, hogy megelőzze a viszketést.

Tegyen néhány jégkockát egy kendőbe vagy konyharuhába, és húsz percre helyezze a csípésre. A hideg segít csökkenteni a viszketést és enyhíti a duzzanatot. Ha sok a csípés, akkor jéghideg zuhanyt vehet.

A só egy másik természetes gyógymód, amely szárítja a szúnyogcsípést, így a viszketés gyorsabban elmúlik. Nedvesítse be a bőrt a csípés helyén, vegyen egy kis durva sót, és finoman masszírozza be. Hagyja a sót egy ideig rajta, majd mossa le meleg vízzel. Először csíphet egy kicsit, de a viszketés szinte azonnal elmúlik.

Fogkrém

A fogkrém nem csak a szájhigiénia szempontjából hasznos. Szárítja a pattanásokat és segít a szúnyogcsípéseken is. Használjon mentolos vagy borsmentás fogkrémet. Vigyen fel egy kis mennyiségű pasztát a csípésre, és hagyja rajta egy ideig. A csípés gyorsan elmúlik, és a viszketés is megszűnik.