Háztartás, Tippek

Így kell megmosni az áfonyát (jegyezd meg!)

Azért kell megmosni, hogy eltávolítsuk a „szennyeződéseket, törmeléket, rovarokat, parazitákat és egyéb szennyeződéseket”.

Szinte minden gyümölcsöt meg kell mosni fogyasztás előtt, és ez alól természetesen az áfonya sem kivétel. „Meg kell mosni, mert szennyeződéseket, törmeléket, rovarokat, parazitákat és más szennyeződéseket hordozhatnak magukban.”

De mielőtt elkezdenénk, át kell vizsgálni és el kell távolítani azokat a szemeket, amelyek penészesek vagy töröttek, valamint az olyan törmelékeket, mint a levelek vagy a szárak.

Mi mindent kell tenni, amikor az áfonya mosásáról van szó

Először is tegye az áfonyát egy szűrőedénybe, de ne töltse meg túlságosan, hogy az összeset megmossa. Az áfonyát hideg folyóvíz alatt mossa meg, és finoman rázza meg a kezével, hogy az összes gyümölcsöt érje a víz. Ezután rázza meg a szűrőt, hogy eltávolítsa a felesleges vizet.

Ha végzett, szárítsa meg, hogy ne romoljon meg. Hogyan? Béleljen ki egy tepsit tiszta konyharuhával vagy több lap konyhai papírral. Helyezze az áfonyát egy rétegben a tepsire. Szárítsa meg a ruhával vagy a papírral. Hagyja az áfonyát körülbelül öt percig pihenni, és máris fogyasztható.