Háztartás, Tippek

Hogyan helyettesítheti a légkondicionálót a hőségben: tippek, amelyek segítenek hűteni otthonát

Hogyan csökkenthetjük a szoba hőmérsékletét hőhullám idején – ez gyakori kérdés nyáron. Összegyűjtöttünk néhány hasznos tippet, amelyek megoldják ezt a problémát.

A nyár már javában tart, ami azt jelenti, hogy néha még otthon is nehéz elbújni a hőség elől. Ezért a kérdés: hogy, hogyan hűtsük a házat nyáron maximálisan aktuális.

Hogyan csökkenthető a szoba hőmérséklete légkondicionáló nélkül?

A hőség elől a szobában sokkal könnyebb elmenekülni, mint gondolná. Ehhez egészen egyszerű, de hatékony tippeket kell használnia:

Akasszon sűrű sötét függönyöket vagy redőnyöket az ablakokra. Ezek visszatartják a napsugarakat, amelyek behatolnak a szobába, és felmelegítik a belső tárgyakat.

Szellőztesse megfelelően a helyiséget. A lakás szellőztetésének legjobb ideje a reggeli és a késő esti órák. Napközben is megteheti enyhe huzat létrehozásával, de legfeljebb néhány percig.

Párásítsa a szoba levegőjét. Vehet egy közönséges párásítót, és öntsön bele jeges vizet. Ha nem lehetséges speciális párásítót használni, egy hagyományos permetező is megteszi.

Kapcsoljon ki minden készüléket a házban. A konnektorban bekapcsolt készülékek – melegítik a levegőt. Ezért kapcsolja ki a kávéfőzőket, vízforralókat, televíziókat és más készülékeket, amikor nem használja őket.

Kapcsolja be a páraelszívót. Amikor főz vagy zuhanyozik – a páraelszívó eltávolítja a forró levegő és a gőzök egy részét a helyiségből.

Akasszon fel nedves törölközőket vagy hideg lepedőket a szobában. Ez segít lehűteni az otthon levegőjét.

Mit tehet a hőségben a légkondicionáló helyettesítésére

A ventilátor a legjobb eszköz, amely helyettesítheti a légkondicionálót. Bár „csak keringteti” a szoba levegőjét, mégis megjelenik a hűvös érzés. A levegő hatékonyabb hűtése érdekében a ventilátor elé egy tál jeget vagy több üveg fagyasztott vizet is tehet.

A hőségben az ablakokat is ki kell nyitni

Sokan a hőségben inkább egész nap nyitva hagyják az ablakokat. Ez azonban csak forró levegővel tölti meg a helyiséget.

A szellőztetés optimális ideje reggel 11 óra előtt van. Ekkor csukja be az ablakokat, és takarja le őket vastag függönyökkel vagy redőnnyel. Napnyugta után ismét nyissa ki az ablakot.