Háztartás, Tippek

Ne hideg vizet: mit igyunk, ha nagyon meleg van

A hőség elől menekülve nem szabad jeges vizet inni – ez nemcsak hatástalan, hanem veszélyes is lehet.

Amikor az utcán tombol a hőség, figyelni kell az egészségre, és nem szabad túlhevülni. A magas hőmérséklet idején kerüljük a szabadban való hosszabb időtöltést, különösen az árnyék nélküli helyeken, és kevesebbet tartózkodjunk meleg és rosszul szellőző helyiségekben.

De az egyik leggyakoribb kérdés, ami a hőségben érdekli az embereket, hogy mit igyanak, ha nagyon meleg van. Sokan azt gondolják, hogy ilyenkor a jég vagy a nagyon hideg víz segít a legjobban, de valójában ez nem igaz.

Hogyan segíthet a szervezetnek megbirkózni a hőséggel, és mit kell inni, ha nagyon meleg van

Nem szabad nagyon hideg vagy jeges vizet inni, mert az nem járul hozzá a gyors lehűléshez – túlhűtheti a légutakat, a szájüreget, és megbetegedhet. Ezért nem jó ötlet jeges vizet inni. A legjobb megoldás a hideg víz.

Egyes forró éghajlatú országokban szívesen használnak forró teát, de hogyan működik ez – felgyorsítjuk az izzadság kiválasztását, felgyorsítjuk ezt a folyamatot, és a levegő áramlása miatt a párolgás is fokozódik. De ez nem működik, abban az esetben ha magas a páratartalom odakint – ebben az esetben ez az izzadság csak lefolyik rólunk, és a padlóra csöpög.

A házban nem lehet nagyon alacsony hőmérsékletre állítani a légkondicionálót – ahhoz, hogy az egészségre nézve biztonságos legyen, a kinti hőmérséklet és a légkondicionálón beállított hőmérséklet nem térhet el 5-7 foknál nagyobb mértékben.

Vannak olyan emberek, akik nagyon szeretik a legalacsonyabb hőmérsékletre állítani a légkondicionálót. Ez nem helyes. Ajánlott, hogy a hőmérséklet-különbség ne legyen több, mint 5-7 fok. És különösen akkor, ha autóban utazunk…. Ha kimegyünk a szabadba, és ez az éles különbség hatással van ránk, hősokkot kaphatunk, és elveszíthetjük az eszméletünket.

A legjobb módszerek ahhoz, hogy lehűtsünk egy szobát a hőségben, a következők:

Zárjuk el a napfényt,
párásítsuk a szobát,
huzat létrehozása,
megfelelően szellőztessük a helyiséget,
a hőforrások kikapcsolása,
használjunk légáteresztő ágyneműt.