Háztartás

Számomra ez a legjobb módszer mind a tűzhely, mind a sütő égési sérüléseinek tisztítására

Egy remek trükk, amivel megtisztíthatja a sütőjét! A sütő tisztítása hosszadalmas folyamat, amit a legtöbb háziasszony nem szeret.

A zsírt még drága tisztítószerekkel is nehéz eltávolítani, és több időt és energiát igényel, mint más háztartási munkák. Éppen ezért van egy remek tippünk, ami sokkal könnyebbé teszi a sütőtisztítást, és még az erősen szennyezett felületeken is működik.

Számomra ez a legjobb módszer mind a tűzhely, mind a sütő égési sérüléseinek tisztítására. Mindössze egy hagyományos mosogatószeres tablettára és forró vízre van szüksége.

Ezzel a tisztítószerrel tökéletesen megtisztíthatja a sütőt és a főzőlapot, még akkor is, ha nagyon erősen megégett és sok zsiradék van rajtuk. Így nem kell egy vagyont költenie speciális tisztítószerekre, elég, amit otthon talál.

Szüksége lesz hozzá:

Mosogatógép tabletták;
Forró víz;
Szivacs és papírtörlő vagy rongy a szárításhoz.

Mit kell tennie?

Ha igazán alaposan szeretné megtisztítani a tűzhelyet, vegye le a rácsokat és az égőket. Öntsön forró vizet a tablettára, és oldja fel. A keveréket megkeverheti, például egy kanállal. Ezután a folyadékkal tisztítsa meg a tűzhelyet, és ha kívánja, a sütőt is. Nagyon egyszerű, a szennyeződés magától leválik a felületről. Végül csak töröljünk át mindent egy papírszalvétával vagy ronggyal.

Hogyan tisztítsam meg a sütő üveget és a főzőlapot?

A sütő üveg és a főzőlap tisztítása biztosan nem a kedvenc tevékenysége. Szerencsére vannak trükkök, amelyek megkönnyítik. Ebben a cikkben megismerhet egy módszert, amellyel a takarítás a legkönnyebb munka lesz, amit valaha is csináltál.

Szükséged lesz hozzá:

2 mosogatógép tabletta
Víz.

Mit kell tennie?

Tegyük egy mosogatógép-tablettát egy tál vízbe. Törölje át vele a sütő üveg ajtaját. Ez egy nagyon egyszerű és gyors eljárás. Ezután oldja fel újra egy tablettát. Használja a sütő üveg belsejének tisztítására. Végül a főzőlapot is ugyanígy tisztíthatja meg. A munka során viseljen gumikesztyűt. Utána egyszerűen törölje le a főzőlapot és a sütő üveget egy papírtörlővel, és kész.

Egy trükk a sütő öntisztító funkciójának kiváltására

Helyezze a mosogatószeres tablettát egy tepsibe. Ezután öntsön rá egy liter vizet, és tegye be a sütőbe. Zárja be a sütőt, és állítsa be a hőmérsékletet 100 fokra.

Amikor a víz felforrt és a tabletta feloldódott, kapcsolja ki a sütőt, de ne nyissa ki. Hagyja állni körülbelül 2 órán keresztül. A magas hőmérséklet hatására a kapszula megolvad, és a benne lévő tisztítószerek leülepednek a sütő falán.

Egyszerűen törölje le a maradékot egy nedves ruhával. A sütője úgy fog ragyogni, mintha új lenne (és biztosan sokkal jobban fog sütni)!

Van még egy módja annak, hogy mosogatószer-tablettával tisztítsa meg a sütőjét. Kevesebb időt vesz igénybe, de több erőfeszítést kell tennie.

Öntsünk egy kis forró vizet a tablettára (de ne forrjon!). Amikor egy pasztaszerű anyag képződik, kenje be vele a sütőben lévő szennyeződéseket. Ezután várjon körülbelül fél órát, és nedves ruhával törölje le a maradékot. Ennyi, a munka elvégezve.